Saturday, August 29, 2015

weekend getaway - cameron highland

assalamualaikum wbt.

oh hi!

syawal pon dah habis. no more makan free and jamuan raya and all.

and been very busy whole month! sebab nak kejarkan everything, i mean results for my coming presentation. hari ni relax sikit sebab dah hantar slides untuk sv tengok and just wait for him to approve.

hopefully ada positive feedback.

oh yeah, masa syawal hari tu pun sempat pergi short getaway. hanya dalam malaysia.

hanya pergi cameron highland sahaja.

we've been here on our first annyversary tak silap. sekarang dah almost three years later. saja nak rasa sejuk. :P

hotel EQ pun dah tak ada, ada a few tempat baru, and we experience new thing this time. so aku list kan.

so this is the list;

1. taman lavender.


taman lavender adalah sangat cantik! mungkin boleh fefeeling korea musim bunga walaupun tmepat kecik. :P boleh petik sendiri bunga gerbera and bayar hanya rm2 tak silap. bayaran masuk, rm6 seorang.




2. kedai teh di pekan brinchang




kedai teh ni ada di brinchang. berdekatan dengan satu kedai runcit besar (not sure kedai apa) but bagi aku worth to go untuk tengok tengok teh yang pelik pelik. untuk hadiah, ada kotak teh yang macam muzikal box, ada yang sangat mahal, ada yang murah.

3.  Snooze2 hotel


hotel kecil yang kami duduk? snooze2 hotel. memang not bad at all. mungkin kecik sikit, and a bit pricey, tapi modern. walking distance to pasar malam brincang (siap pergi dua kali). jalan jalan pekan brinchang di waktu malam memang best.

6. pergi ke ladang teh bharat, dan jalan sekitar ladang teh in the morning. very refreshing.




tengok view ni? first time dalam seumur hidup. bangunan kat atas tu adalah bangunan tempat minum teh yang selalu kita pergi tu. this time, kami decide nak jalan sampai bawah. sampai air terjun dan sungai kecik tu. dahlah pagi, dahlah sejuk, memang best.


7. take a walk di MARDI CH. pun seronok juga.


cantiknya bunga!

8. the big red strawberry. walking distance juga jika duduk di snooze2.
salad banyak!



and lunch dengan semua berasaskan strawberry!


sebelah BRS ada cactus valley. RM5/person/entry.


9. time tunnel museum


nostalgia!


10. naik jip pusing pusing ladang teh bharat di kampung terla.


kalau nak rasa pengalaman ni, berbaloi cuba! RM10/person/ride

11. pulang


okaylah kan untuk short vacay ni.

see you in next entry. :)



4 comments:

  1. Mmg best gi CH. Tp kalau weekend dah padat sgt..kena pilih naik hari Ahad, turun Isnin. Tp takde pasar malam pulak...huhu

    by d way..tk npk gambar.. ke sbb PC akk yg prob.. ke gmbr dari FB (sbb FB kena block kat ofis)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa yeke? seb baik akk bagitau. save drpd tumblr, maybesebab tu kot.. ok kita betulkan sekarng jugak! thanks sebab bagitau...

      hari kebetulan seminggu lepas raya, so masih ok... kalau cuti sekolah memang sangat-sangat sesak kot..

      Delete
  2. lama i x pi CH...
    p/s: pc opis i pon slalu x kluar gambo kalo dr ur blog zura...

    ReplyDelete
  3. kalau nak dekat dekat boleh je terjah sini hujung minggu. fefeeling obersea.. hihi

    ReplyDelete