Monday, June 1, 2015

working with DNA

assalamualaikum wbt.

fuh.. these few weeks kan, (actually it starte just last week) aku try nak purifiy DNA. for lab people, purify DNA macam kacang goreng, pejam mata terus dapat ya'll! yeah basically its not that simple pon sebenarnya, use kit pon okay je. but the kit that i have.... *sigh..

i tried few things, goedk sana godek sini. add up sana add up sini. the result still not good. aku kena ada pure dna je pun. kenapa susah sangat?

yeah i know why. being me kalau boleh nak try semua protokol and tengok which one the best. masalahnya, dah terang lagi nyata bila pakai protokol A tak jadi, still nak tweak sana sini sampai jadi. wth kau ni azurah?

and laaaaast sekali, conventional method jugak yang menjadi. bila dapat for one sample, nak buat lagi satu sample, tiba-tiba satu benda chemical pelik yang penting habis pulak.. this is not fair. kena mintak orang. i is malu nak mintak orang okay.

sorrylah i ramble about lab this few days. lama sangat tak pergi jalan jauh minum kopi dan bun haipeng atau pergi pd.

need. vacation. as soon as possible.

8 comments:

  1. Replies
    1. yes i do! tengah cari tempat best and relaxing and muraaaaah.. ;)

      Delete
  2. sabor je lah..take a break pls :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kena sabar and cari tempat untuk break. keep calm and take a break bak kata omputeh.. hehehe..

      Delete
  3. Assalam zura,
    he3
    dedolu iols serumah dengan bebudaks lab ni
    memang siang malam dok teringat lab deme yer he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. salamss.. ha'ah.. kengkadang jeles betul tengok orang keje office, tak yah pepening nak memikirkan benda yang hidup tah tidak. steresss! hehe

      Delete