Sunday, June 14, 2015

#jhembamission - bangi sentral

assalamualaikum wbt.

last weekend, setelah berhempas pulas set date kami pun berjaya berjhemba mission untuk cari jubah raya masing-masing. vanue: bangi sentral. seperti sedia maklum, bangi sentral sekarang dah banyak butik best best situ. ada calaqisha, radiusite, hijiriah home, minaz, zawara dan banyak butik lagi. vendor butik pun banyak jugak kat sini. memang heaven untuk orang perempuan. kalau penat, boleh singgah heart and soul cafe kat situ, atau restoran mi tarik. both adalah sedap dan best.

so that day, lama sangat aku and azmilia bising pasal betapa sedapnya cibiuk, kami pun decide nak lunch kat sana. cibiuk, adalah makanan sunda jawa yang ada banyak sambal sedap dengan kadaran sambal kurang pedas hingga sangat pedas, dan juadah seperti nasi timbel ayam penyet dan ayam bakar, pecel lele dan sebagainya. sama macam wong solo, cuma konsepnya lain sikit lah macam aku cakap tadi ada banyak sambal yang kita boleh ambil dan top up banyak kali tanpa cas. haa kan best untuk penggemar pedas macam aku.

lepas kekenyangan makan, dengan excitednya kami kena meredah bangi sentral yang banyak kedai itu! and Ina, bila nampak Jovian terus terus kata - nak pergi joviaaaaaan! - well jovian balik nanti kita singgah eh ina.. sebab jovian is quite far dengan bangi sentral walaupun berdepan-depan je. first mission, kita pergi bangi sentral dulu!

heart and soul cafe untuk menghilangkan penat di kaki

while waiting for yatie trying out a dress and ina tengah cuba untuk fikir sama ada patut beli atau tidak heels berkilat tu! gorgeous gile seriously. this one was taken at fashion kamus. 

in front of minaz boutique. kebetulan ada sale and happy hour so sorang grab satu jubah. sakan korang shopping eh!

trying out my new modern inai purchased from the supernini. curious gila betul ke boleh just peel off? ye, betul. and the colour iz nizeeeee...

finally we were here in jovian boutique. tapi ina kata the latest one yang jual kat zalora tak dak kat sini.

model jovian. 

lepas habis shopping, berehat lagi untuk pop malaya and churros di pclo.

heaven jugak bangi ni ada banyak spot best untuk jhembamission this time. next time ladies, mana pulak? hewhhew..

thanks for the girls day out korang! must. repat. :)


8 comments:

  1. modern inai? first time dengar... mcm best je... :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah boleh peel of sahaja tak payah pakai remover tu. and boleh bawak solat katanya sebab cat tu boleh meresap air. but for me takdelah percaya sangat bab resap air tu. sekadar suka suka. hehe. and tak berapa tahan sangat senang peel off secara tak sengaja.

      Delete
  2. Assalam zura,
    nomei2 moedl jovian yer :)

    ReplyDelete
  3. jovian ada sane eh.. adehh tak pernah sampai idaaa adoii yaiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jovian ade.. cume bukan latest collection..saje datang cuci mateew...

      Delete