Thursday, May 14, 2015

small talk

assalamualaikum wbt.


Semalam punye semalam punye semalam, aku ckp dgn laki konon nak jadi penulis. Laki sokong. Tapi aku tak ada idea. Alangkah bagusnya kalau idea tu datang macam aku masa sekolah menengah dulu - tulis karangan jenis cereka tu mcm makanan aku. Tak payah draf draf idea mengalir macam darah keluar dari otak. Malam tu jugak, aku mimpi cerita apa yg perlu aku tulis. Yg kelakarnya kalau cerita tu difilemkan watak utama adalah pierre andre. So kalau korang nampak citer pierre andre sebagai watak utama kat mana mana cerita, tu cerita akulah. Jgn terkejut lak ye.. #yarabbiakupunyemerepekdiwaktupagibolehtahannnn #masihmengekalkancitacitanakmenulistepipantai #ehtapikenapapierreandre #pierreandremasihokayasalkanjanganizzueislam #citacitakenatinggi

*monolog dalaman ni.. hehe..

11 comments:

  1. hahahah...zura, i pon pernah bercita-cita nak menjadi penulis... la ni dapat menulis blog pon dah kira bagus... hehehe...kemain susah nk dapat idea nk tulih menda kat blog la ni :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG samelaaaaa! hahhaa... saya rasa kalau tulis blog pon terkial kial camana nak tulis buku atau cerpen or what so over.. blog ni pon makin lama makin terbengkalai.. huhuuu...

      Delete
  2. jom mabul jue-a.. aku boleh temankan ko menulis.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. besahhhh....jomlah pergi mabul. tapi kalau nak gi mane mane underwater kena target beli go pro.. besah, silalah rancang untuk anni kita nantiiew.. hehehehehe...

      Delete
    2. hoi!!! apakah g mabul xajak aku ni? carik gado letew~ hahaha

      Delete
    3. hahaha, besah kena rancang semua dulu..

      Delete
    4. alahhh, go pro mahal sgt la.. aku target nak beli sjcam je.. cip sama mcm go pro. hahahahahhh.. alaaa anni taun ni aku dh booking pi lombok.. hewhewhew..

      mimi : marilah babe! the more the merrier gituuuu.. haha

      Delete
  3. Replies
    1. tak minat.. tapi ada minat sikit sikit time awal awal dia belakon citer yang kat unisel tu ngan elyana tu. tah apa tajuk tak ingat pulak..

      Delete
  4. Replies
    1. sekali sekala bermonoloq dalaman hehehe...

      Delete