Saturday, May 16, 2015

aduilah lab work ku..

assalamualaikum wbt..

salam sabtu..

selamat hari guru.

aku nak jot down skit hal lab sebab aku ada kat lab ni.. tengah boring, tak ada apa nak buat kat rumah, jadi aku pon datang office.

best jugak datang ofifice time cuti ni. hahaha..

so for the last few months ni, aku but lab take jade. bikini take jade papa, bila aku run ads page, yang sepatutnya marker tu ada lapan band, dia hanya ada 6 band je. setiap kali. aku ingot salad aku..

komponen until run ads page ni ada banyak. mungkin sebab tris buffer salah ph. mungkin sebab runnning buffer tak cukup electron, mungkin sebab power pack dah bengong, mungkin sebab badan untuk hold page tu tu pon bengon, mungkin sebab kepala nak salur electric tu pon bengong.

so aku pun tukar satu satu tengok apa punca. mula-mula tukar buffer, -sama. tukar power pack - sama. tukar tank - pon sama.

beberapa bulan weh.. macam manalah aku punya kerja tak stuck.

lepas tu hari ni aku tukar semua - dengan kata lain, AKU TUKAR BILIK/LAB!

hamek kau..

bila aku tukar lab, baru lah band tu ada 8 okay.. so sekarang ni aku nak marah razif, si penjaga bangunan ni.

hahahahha.. dalam kehidupan kita mestilah kena cari orang untuk disalahkan supaya hidup kurang beban - okay sila jangan ikut.

so sekarang ni, aku legalah sebab aku dah jumpa jalan penyelesaian aku. aku perasan, kalau aku buat lab, mesti aku akan dapat susah. aku kena cari sendiri penyelesaiannya, yang membuatkan kerja aku jadi lambat. aku kena google, bila tanya orang pun orang lain tak tahu. aku pun pelik, kenapa dalam banyak banyak orang, aku sorang je menghadapi masalah masalah macam ni?

untuk pengetahuan semua (kalau ada orang baca benda panjang teknikal berjela ni) aku tak habis lagi belajar.

dengan tak malu nya aku nak kata, aku kena repeat everything walaupun sekarang dah sem 7.

aku tak kisah pun sebenarnya. aku fikir positif je. kalaulah dengan jangka masa yang lama ni, aku boleh belajar 1001 permasalahan dan dapat menyelesaikannya, maka aku tak kisah. aku memandang benda ni sebagai satu benda yang positif. maksudnya, orang yang habis phd lambat ni bukan sebab di malas. sebab dia banyak belajar. so kena fikir positive di situ ye.

so itu jelah bebelan aku untuk kali ni. lama sangat dah tak bebel pasal kerja lab ni. tapi aku fikir bila aku jot down kat sini aku ingat, tu yang aku tulis tu. aku nak tulis kat lab book pun aku tak tau nak tulis camana, kat bahagian mana. kat sini aku boleh search je by label.

okay that's all for now. selamat hair guru until seamier guru-guru ye!

12 comments:

  1. my dear.. mesti masa ko type blog ni ko penuh dengan emosi dan idea bebel yang banyak kan.. haha.. kalau hantar kat cikgu hishamudin ni, mmg bnyk typo ko.. kalah time whats app.. hahahha..

    by the way dear fren, gambatte.. aku tau ko leh buat.. its not a big deal dpt phd lambat dari mcm aku yg xde.. hahaha.. semoga urusan ko makin dan makin dipermudahkan.. chaiyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg paragraph pertama tak leh blah! hahahahaa! terima kasihlah menunjukkan benda yang sedia nyata (kesilapan typo ku) haduii...

      thanks dear. appreciate that very much. i don't care anymore. lambat ke, cepat ke, yang penting aku habis. doakan aku ye please... hehe..

      Delete
  2. ajue..aku kagum ngan ko..ko patut bangga sebab phd mmg utk orang yg xkenal erti putus asa yang mana aku xtermasuk..haha
    chayok ajue..hadiah paling bermakna phd tu byk ajar erti bersabar n off course byk gile benda ko tau=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww. thanks sima. aku dok imaginelah bila aku nak grad ni.. huhu.. hopefully soon. orang kata lagi susah dapat, lagi appreciate kita tentang benda tu kan.. hehe.. thanks again.. sima!

      Delete
  3. hai Zura...terima kasih sudi singgah di blog sis JM...so ini kunjungan balas

    ReplyDelete
  4. perasan gak tadi..waktu baca..ehh...Zura nk tulis apa nih..ada ayat yg kurang faham...typo or saje2 heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. laptop ni buat auto correct.. sorry amat sebab tak check before post.. hehe.. emosi sangat gayanya..

      Delete
  5. jue-a : ko update pakai hp ke laptop ni? gelaran ratu typo sgt sesuai utk ko.. btl ckp mimi, ngalahkan dlm whatsapp. hahahaha.. niwei, good luck jue-a.. u can do it.., caiyokkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku update pakai laptop ampunkanlah semua kesalahan... hahaha.. thanks besah.. aku punya doa kena ada backup sikit dari kawan kawan. baru menjadi.. hehe

      Delete
  6. Assalam zura,
    he3
    baca uols punya entry
    teringat laaaaagiiii zaman azab iols dedolu he3
    chaiyok2 naaaaaa

    p/s: iols berhenti ditengah jalan he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. i faham kenapa awak berhenti tengah jalan.. faham sangaaaaattt... huhuuu.. lama dah pikir nak quit tapi sebab fikir nanti kena bayo balik duit biasiswa huaaaargh tak sanggup den!

      bertabah jelah sekarang ni..

      Delete