Monday, March 9, 2015

quick update: sketch!

assalamualaikum wbt.

quick update. esok isnin, pagi ada meeting, petang pon ada short meeting. and sekarang baru habis buat proposal. life is so hectic now. tapi tak apa. rezeki kena berbaloi dengan usaha. and dapat mengasah otak jugak. which is okay for me.

so these few days, aku terserempak kat ig few artists (yang lukis lukis ye, bukan nyanyi nyanyi atau lakon-lakon) sangat cantik lalu terinspired lah konon nak start lukis lukis jugak kan. i read somewhere that one of the thing that can boost your happiness is to get creative by doodling on papers.

i remember there were times when i was actively doodling on papers especially buku biodata tu. you guys yang lahir zaman 1980's mesti ada buku tu kan. i have them till now. dari darjah-darjah ke sekolah menengah. when i was in form 5, masa tu dah start tulis-tulis all the speeches and memories because it was our final year at school. so i usually drew something beside my so called 'biodata' and ucapan-ucapan 9A SPM in hands 2001. OMG memoirs betul.

so i really really want to see that back, tapi of course lah aku conteng atas buku orang kan. yang ada dalam buku aku sendiri is this one;


it was written 'pemandangan dari bangunan mara kelas 5 sains 2 room no. 7.10'

this was the time when i had my tuition class in MARA sebelah sogo in 2001. everytime rehat je, merayap pergi sogo. haha. but i really had fun there. pergi tuition pun seronok. the friends were great, the view pon best, nampak menara KL lagi.

and when i doodle something, i feel happy. serious. that is why i try to start back this habbit. bukan sekarang tak happy, but with loads of work, i try my best to calm myself and be happier!

so these are the recent ones;





tu je lah baru. tengah develop habbit. belasah je lah kan. mode rindu benda pelik zaman dulu-dulu tu kembali memang rasa best je.

so for you guys, what kind of old habbit yang you guys suka nak ulang balik sekarang? do share. :)

10 comments:

  1. buku biodata... hehehhe... i dah ilang semua2 tu... pandai u lukis zura...i ni tangan kayu..x reti lukis... eheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya banyak tak pandai benda lain. ini je yang boleh buat release stress.. hehe

      Delete
  2. buku biodata form 5 aku ada lg sampai skrg.. cover tomok lg uolsss.. hahahaha

    ko pandai melukis, bole la melukis.. aku lukis org lidi pun jadik lidi je.. how??? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dasayat kau cover tomok lagi.. haha.. aku punye kaler pink. kira ade hint hint rock makin kuranglah time form 5 tuh.. ala, aku mampu lukis lukis je kasi hilang stress.. ko leh gi jalan-jalan.. bila nak gi krabi ajaklah aku.. kakakakak! :P

      Delete
  3. wah cantik!!!! ida xpndaiiii lukis apeeee ~ pokok pun xreti buat lawa lawa HAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. trimas eida.. takpe, ida pandai buat chocolate fountain, i tak pandai.. huhuhuuu...

      Delete
  4. Assalam zura,
    santek
    nampak macam tipu jer he3
    tapi betui gitew :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang saje nak bagi nampak tipu tipu sikit. tak pandai lagi nak sketch bagi nampak betui betui..

      Delete