Monday, March 16, 2015

jatuh cinta dengan calaqisya

assalamualaikum wbt..

last last week, makcik azmilia tiba-tiba main paksa-paksa kawan kawan dia ni pergi butik-butik kat bangi - calaqisya to be exact. hari tu kira ada jualan murah happy birthday bos, so lacey jubah ada less sampai rm130 sehelai. budak ni meroyan so dia drag kitorang semua pergi membeli belah.

aku pulak, time tu memang sudah bosan dengan koleksi baju kenduri milik diri sendiri. so memang ada niat nak beli jugak. first time weh, pergi butik yang budak budak muda suka pergi ni. i consider diri dah tua lah sebab exceed 30. tapi korang yang muda muda ni dapat duit mana eh beli jubah baju dress mahal mahal ni? pakai duit ptptn ke?

so that day, memang tak susah langsung untuk aku cari tempat tu sebab dah tahu. belakang pkns tu memang banyaaaak sangat butik baru bukak ye.. yang selama ni ada kat shah alam tu, kat bangi pun sudah ada ye. aku akuilah bangi sekarang heaven sangat nak membeli belah. kalau nak makan churos sedap pon boleh pergi pclo, nak makan steamboat pon ado, nak makan chinese muslim food pun ado. eh apa ni lari tajuk pulak.

so, hari tu dapatlah aku membeli satu lacey jubah best ni. sebab pekerja dia pon ala kanak-kanak so seronok je dia melayan kakak bising ni membeli belah. rasa homeey sangat.. aku pun rasa sangat jatuh cinta dengan material, dan kecantikan jubah tersebut.



i suka sangat ok!

aku doakan calaqisha selalu buat sale sebab aku boleh terjah beli lagi jubah best.

and kat situ banyak jugak vendor boutique baru buka. terjah je balakang pkns tu, korang mesti rasa macam meroyan jap sebab semua online boutique dah berpusat kat situ. kalau ajak laki, suruh dia pergi al ikhsan yang tiga tingkat tu. takdelah dia rasa terleft out sangat. haha.

so apa lagi, weekend ni pergi terjah ye..

6 comments:

  1. Ok i selalu rasa muda ok sebab i selalu giler shopping dengan calaqisya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena selalu beli jubah kat situ so boleh terase mudeee je sentiasa.. hehe..

      Delete
  2. Assalam zura,
    haah la
    nampah selesa ja yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesa dan tak payah risau berkedut pun..

      Delete