Sunday, March 22, 2015

kongsi dua ketul gambar makan

assalamualaikum wbt.

short post je sebab pergi short trip. baru balik je dari bandar kuantan. ikut suami outstation sebab ada perlawanan bola kat situ semalam.

yang sedihnya tak dapat nak jalan jalan bandar kuantan sangat sebab azmi tak sihat. nak naik cruise pun tak dapat sebab tanya-tanya orang, kena beli tiket kat gambang. amboi jauh betul nak beli tiketnya, last-last tak jadi. huhu..

but bandar kuantan, insyaAllah akan datang lagi bila bila. bukannya jauh sangat pun kan.. nak pergi makan seafood di tanjung lumpur, nak pergi berpantai di cherating, dan bersuka-ria di Gambang waterpark.

so few things yang best kat kuantan walaupun hanya short-short trip adalah ini;

OMG everything goreng tepung ya'll!

terletak di sepanjang jalan kampung tanjung lumpur, kalau kat bandar kuantan tu, memang boleh je ikut signboard confirm tak sesat insyaaAllah. ini jelah yang sempat terjah sebab malam tu azmi ada kerja. kat situ jugak ada banyak tempat makan seafood termasuk ana ikan bakar petai yang ada sebijik di bangi ni. oh one more thing is the keropok lekor, to be honest aku lagi suka keropok lekor kuantan sebab rangup rangup bertepung berbanding keropok terengganu yang sangat berikan tu. so kat sini sempatlah merasa. :D

that night, aku makan di hotel sahaja; spaghetti aglio olio vegetarian menjadi pilihan. sangat sedap! aku rasa kalau nak datang untuk makan aglio olio semata kat hotel ni pon okay sangat sebab sedap!

 
the best aglio olio

the hotel that we stayed is Rocana Hotel, Kuantan. even the morning breakfast is not bad. croissant pun sedap. 

balik dari kuantan, singgah rnr temerloh untuk pekena tempoyak ikan patin, yaAllah sedap sangat!

so short trip kali ni short sangat, which has been fulfilled by food, which i love so much.. 

Monday, March 16, 2015

jatuh cinta dengan calaqisya

assalamualaikum wbt..

last last week, makcik azmilia tiba-tiba main paksa-paksa kawan kawan dia ni pergi butik-butik kat bangi - calaqisya to be exact. hari tu kira ada jualan murah happy birthday bos, so lacey jubah ada less sampai rm130 sehelai. budak ni meroyan so dia drag kitorang semua pergi membeli belah.

aku pulak, time tu memang sudah bosan dengan koleksi baju kenduri milik diri sendiri. so memang ada niat nak beli jugak. first time weh, pergi butik yang budak budak muda suka pergi ni. i consider diri dah tua lah sebab exceed 30. tapi korang yang muda muda ni dapat duit mana eh beli jubah baju dress mahal mahal ni? pakai duit ptptn ke?

so that day, memang tak susah langsung untuk aku cari tempat tu sebab dah tahu. belakang pkns tu memang banyaaaak sangat butik baru bukak ye.. yang selama ni ada kat shah alam tu, kat bangi pun sudah ada ye. aku akuilah bangi sekarang heaven sangat nak membeli belah. kalau nak makan churos sedap pon boleh pergi pclo, nak makan steamboat pon ado, nak makan chinese muslim food pun ado. eh apa ni lari tajuk pulak.

so, hari tu dapatlah aku membeli satu lacey jubah best ni. sebab pekerja dia pon ala kanak-kanak so seronok je dia melayan kakak bising ni membeli belah. rasa homeey sangat.. aku pun rasa sangat jatuh cinta dengan material, dan kecantikan jubah tersebut.



i suka sangat ok!

aku doakan calaqisha selalu buat sale sebab aku boleh terjah beli lagi jubah best.

and kat situ banyak jugak vendor boutique baru buka. terjah je balakang pkns tu, korang mesti rasa macam meroyan jap sebab semua online boutique dah berpusat kat situ. kalau ajak laki, suruh dia pergi al ikhsan yang tiga tingkat tu. takdelah dia rasa terleft out sangat. haha.

so apa lagi, weekend ni pergi terjah ye..

Monday, March 9, 2015

quick update: sketch!

assalamualaikum wbt.

quick update. esok isnin, pagi ada meeting, petang pon ada short meeting. and sekarang baru habis buat proposal. life is so hectic now. tapi tak apa. rezeki kena berbaloi dengan usaha. and dapat mengasah otak jugak. which is okay for me.

so these few days, aku terserempak kat ig few artists (yang lukis lukis ye, bukan nyanyi nyanyi atau lakon-lakon) sangat cantik lalu terinspired lah konon nak start lukis lukis jugak kan. i read somewhere that one of the thing that can boost your happiness is to get creative by doodling on papers.

i remember there were times when i was actively doodling on papers especially buku biodata tu. you guys yang lahir zaman 1980's mesti ada buku tu kan. i have them till now. dari darjah-darjah ke sekolah menengah. when i was in form 5, masa tu dah start tulis-tulis all the speeches and memories because it was our final year at school. so i usually drew something beside my so called 'biodata' and ucapan-ucapan 9A SPM in hands 2001. OMG memoirs betul.

so i really really want to see that back, tapi of course lah aku conteng atas buku orang kan. yang ada dalam buku aku sendiri is this one;


it was written 'pemandangan dari bangunan mara kelas 5 sains 2 room no. 7.10'

this was the time when i had my tuition class in MARA sebelah sogo in 2001. everytime rehat je, merayap pergi sogo. haha. but i really had fun there. pergi tuition pun seronok. the friends were great, the view pon best, nampak menara KL lagi.

and when i doodle something, i feel happy. serious. that is why i try to start back this habbit. bukan sekarang tak happy, but with loads of work, i try my best to calm myself and be happier!

so these are the recent ones;





tu je lah baru. tengah develop habbit. belasah je lah kan. mode rindu benda pelik zaman dulu-dulu tu kembali memang rasa best je.

so for you guys, what kind of old habbit yang you guys suka nak ulang balik sekarang? do share. :)