Monday, February 23, 2015

grand lexis - bercuti redah ajelah.

assalamualaikum wbt.

yeah tengok tajuk dah tau kan.. last 2 weeks, aku and azmilia and ina, terjah meredah ke grand lexis. lagi. yes. ni kira kali kedua kami datang sini sebab biasalah, ada private pool. this time, aku book bilik SKYPOOL VILLAAA! (kasi jerit sikit)..

dia yang jadi redah dan terjah ni sebab kami lama gila rancang nak pergi singapore tapi tak realisasikan lagi sampai sekarang. semua orang sangat busy so azmilia pon kata, kita terjah je lah ke pd. tempat dekat dan boleh berenang dengan gembiranya. sangat last minute. jumaat petang terus terjah ke pd. aku yang uruskan booking, ina transportation and azmilia food.

aku yang pening sebab nak cari which one is the best. last time, kami ambil garden suite. not bad at all. sangat open, but the pool is still tertutup enough. so okay. this time, aku try cari bilik yang paling tertutup, then skypool villa menjadi pilihan sebab memang tertutup.

that day, kami pon sampai agak lambat, sebab singgah jumpa azza di kuala pilah. terus dapat free consultation. best best.. petang tu bila sampai terus jerit kegembiraan sebab cantiknya hotel ni!!

jerit I

jerit II

ok dah tak jerit dah. 

nampak tak tingkap dua ketul tu? tingkap tu bersambung dengan kitchenette and bilik air. memang best, memang heaven. we spent time talking, gossiping, swimming of course, exercise!

eating is the main agenda that night. 

the breakfast is so-so, i prefer having breakfast outside because it's cheaper. jalan jalan sekitar water chalet, and we just can't got the pool out of our head so kami balik and straight to the private pool. 


posing atas batu jalan warna merah. 

and bila balik, singgah pantai just nak rasa pasir di kaki. pantai saujana is recommended, and we can see lots of people camping, having barbecue and playing kites! ok next time kita berkhelah sini pulak ye!

selfie!

and that's a wrap!

ps: nampaknya pergi pd ni macam bakal jadi acara tahunan je. hihi.
pps: picture credit to azmilia.

11 comments:

  1. wahh lawa! ida tak jejak lagiiiiiiiiiiiiiiiii lexis.. sobss.. kene jejak jugak ni! HHAHHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. eida kena jejak. bolehlah setakat nak rasa kaya sekejap.kekekeke

      Delete
  2. memang marbeles private swimming pool ni kan... ehheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. marvelles sangat. even bilik pun sangat selesa..

      Delete
  3. Assalam zura,
    akak dah laaaaamaaaaaaaaaaa teringin sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak boleh terjah je macam kitorang kalau teringin. at least kena try sekali seumur hidup. hihi.. :D

      Delete
    2. Assalam zura,
      waaaaaaaaaaa
      ok3
      azam tahun ni he3 :P

      Delete
  4. I nak jerit juga... BESTNYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. silalah buat party liar kat sini. agak menarik juga. hehe. kalau berdua boleh juge romantik-romantik gitu..

      Delete
  5. Jerit 10!!!!!!!!
    Aku klo boleh tiap2 tahun nak pegi. mmg best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan faeza. tapi ni dah macam acara tahunan dah ni. kalau kongsi ramai ramai masih boleh tahan.. hehe

      Delete