Monday, November 3, 2014

4 years and counting, dimsum galore and pindah rumah

assalamualaikum wbt.

alhamdulillah, perjalanan kami suami isteri dah mencecah 4 tahun! syukur sangat-sangat segala rintangan dan cabaran telah kami lalui. insyaaAllah tahun ke 5 pelayaran kami akan penuh warna-warni! dan selalunya orang kata tahun ke 5 semuanya dah stabil, emosi dah stabil, masing-masing dah faham masing-masing. kira memang kami laki bini dah habis faham perangai masing-masing dah. and right now we enjoyed life as it is. semoga rezeki bertambah-tambahlah lagi hendaknya..

kami tak adalah celebrate kat mana-mana pun. just having a simple dinner kat secret recepi aje sebab bini penat malas nak pergi jauh-jauh. hehe.

happy anniversary to us.

***

the week before, aku saje teringin bawak mak abah pergi makan dimsum. for you guys who love dimsum and berada di sekitar putrajaya atau bangi or kajang, bolehlah datang ke hotel bangi-putrajaya untuk menikmati dimsum best. not sure kat tempat lain macam mana. ada juga dimsum kat tempat lain macam di quality hotel misalnya. tapi ni kira kalau nak dekat and nak pekena buffet dimsum, sini tempat yang best. satu kepala lebih kurang rm50++. makan beria padahal 2 minggu sebelum tu baru makan ngan bebudak ni. eh baru perasan tak de pulak post pasal kami ramai ramai menyambut birthday october girl hari tu. ok nanti aku cerita lain kali.


sebahagian dari syurga makanan. :)

***

baru baru ni, mak and abah pindah rumah. dah dapat kunci lama dah sebelum raya puasa lagi. jadi mak abah start buat sikit sikit, pasang grill and tinted. yang bagusnya rumah ni, memang tak payah buat renovation apa-apa dah. sekarang pun jenis rumah macam tu, dia extend siap-siap sampai belakang. rumah setingkat yang ada 4 bilik. sesuai sangatlah dengan kami adik beradik yang ada 3 orang ni boleh dapat sorang sebilik. alhamdulillah abah suka rumah tu. kawasan persekitaran pun okay. harap rumah tu memberi rezeki yang melimpah ruah lagi untuk mak abah and seisi rumahnya.


bahagian ruang tamu rumah baru. :)

***

oh ye, dalam post ni, aku ada cerita yang kami ada ahli baru  si kucing tu kan? sadly kucing tu mak aku dah bagi kat orang lain masa pindah seara besar-besaran hari tu. sedih gila tak taau nak kata apa dah. rindu pun ada sebab kucing tu comel. mak kata dia bagi kat jiran lama yang suka kucing. dari gaya dia cakap, dia memang jaga kucing dengan baik sebab hantar pergi klinik untuk vaccine and all. aku doakan semoga miawmi bahagia lah kat rumah baru. walaupun dalam jiwa ni meraung-raung sedih. azmi siap kata dia sanggup bela kalau betul nak bagi kat orang. lambat sangat bagitau takkan nak mintak balik kan? huhuuu..

***

itu saja for now. sekarang tengah musim konvo, selamat berkonvo kamu semua! ish teringin gila nak konvo ni. bila laaa nak konvo ni..

6 comments:

  1. Oh no!! Miawmi dah kena bagi kat org lain...sayangnyer!

    ReplyDelete
  2. happy anniversary juea & azmi!!!! can't wait for this weekend!!! hahahaha..

    alaaaaaaa... kucing tu dh bg org ke :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the wish besah! tak sabar jugak! *menari chacha*. tu laa dah hilang seri rumah mak ku kucing tu tade.. wuwuwuu..

      Delete
  3. happy anniversary zura...May Allah bless ur marriage with Rahmat & Happiness...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen insyaaAllah. thank you so much st!

      Delete