Monday, October 27, 2014

eclipse, birthday celebration and the new member of the family.

assalamualaikum wbt .

not sure when, dah tak ingat sebab lama sangat berlalu. sempat terjah dan lihat gerhana bulan?

as for me, at that time, i was wondering, why the mosque was full of people ada penceramah hebat datang ke? rupanya mereka solat gerhana. and i dont even know that the eclipse starts around that time, pukul 7 lebih macam tu. masa tu pulak baru balik dari office. and night before that, ada bloody moon which i can see with my own eyes, sayang tak sempat capture gambar sebab ingat its a common thing. haha. so for the eclipse, sempat lah ambil sebijik dua gambar, but not with dslr tapi pakai camera phone je. but it's a decent picture, so okay je for me.



***

birthday abah jatuh pada 9/10/14. so that night, we celebrated at my brother's house. dahlah balik lambat, kereta rosak, dipertanggungjawabkan untuk beli nasi ayam penyet. haha kesian korang kena tunggu. but we had a nice and simple celebration. happy birthday abah. a bit sad because abah is not as young as before, and happy because he is healthy and happy. i pray for his healthiness and great years ahead. and we love you so much!

Happy birthday my dear abah. Semoga panjang umur murah rezeki hendaknya. Sentiasa happy di samping anak anak yg dah besar gabak ni. We love you! #celebrationsempoi

***

kami sekeluarga pecinta kucing. so that explains the new family member - kucing. so this time, my mom;s friend gave her an orphaned kitten. kesian tau kena tinggal sebab orang tu ambik mak je tak ambik anak-anak. at first, abah tak approved, tapi there was one time yang abah terpijak kucing tu sampai mengiau kuat. abah rasa bersalah and agree to keep him. plus, mak nampak hapy gila bila budak kecik ni ada. as long as they are happy, i am happy.

New edition of our family!!

Alamak hai. Cutenya kau! #cats

ada alasan nak balik rumah mak selalu sebab husband pun suka kucing. 'bolehlah main dengan kucing' alasan best bila nak balik rumah mak. lol!

***

so that's all. agak sibuk, tapi sempat update ni. lama tak blogwalk. rindu. people pon tak update blog sangat dah ye tak? they have instagram fb and all dah sekarang. tulis sikit-sikit je. blog kena tulis panjang-panjang.

ok bye. see you! salam!

4 comments:

  1. Comel banget anak kucing tu! Apa nama? Yani kat rumah dok bela 13 ekor kucing. Pheww....macam2 kerenah. Memula bela sebab terpaksa (suami Yani gila kucing, nasib baik dia minat kucing biasa/kampung). Tapi dah lama-lama macam sayang plak sebab masing-masing ada karakter unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul yani.. kalau orang tu tak suka sangat kucing, bila dah kenal terus suka and sayang sebab diorang manja, innocent and ada karakter unik!

      Delete
  2. wehhhhhhh comellllllnye kucing tu!!!!!!! nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nk ke besah? tak boleh ni kucing mak aku. muahahahahaaa!!

      Delete