Monday, October 27, 2014

eclipse, birthday celebration and the new member of the family.

assalamualaikum wbt .

not sure when, dah tak ingat sebab lama sangat berlalu. sempat terjah dan lihat gerhana bulan?

as for me, at that time, i was wondering, why the mosque was full of people ada penceramah hebat datang ke? rupanya mereka solat gerhana. and i dont even know that the eclipse starts around that time, pukul 7 lebih macam tu. masa tu pulak baru balik dari office. and night before that, ada bloody moon which i can see with my own eyes, sayang tak sempat capture gambar sebab ingat its a common thing. haha. so for the eclipse, sempat lah ambil sebijik dua gambar, but not with dslr tapi pakai camera phone je. but it's a decent picture, so okay je for me.



***

birthday abah jatuh pada 9/10/14. so that night, we celebrated at my brother's house. dahlah balik lambat, kereta rosak, dipertanggungjawabkan untuk beli nasi ayam penyet. haha kesian korang kena tunggu. but we had a nice and simple celebration. happy birthday abah. a bit sad because abah is not as young as before, and happy because he is healthy and happy. i pray for his healthiness and great years ahead. and we love you so much!

Happy birthday my dear abah. Semoga panjang umur murah rezeki hendaknya. Sentiasa happy di samping anak anak yg dah besar gabak ni. We love you! #celebrationsempoi

***

kami sekeluarga pecinta kucing. so that explains the new family member - kucing. so this time, my mom;s friend gave her an orphaned kitten. kesian tau kena tinggal sebab orang tu ambik mak je tak ambik anak-anak. at first, abah tak approved, tapi there was one time yang abah terpijak kucing tu sampai mengiau kuat. abah rasa bersalah and agree to keep him. plus, mak nampak hapy gila bila budak kecik ni ada. as long as they are happy, i am happy.

New edition of our family!!

Alamak hai. Cutenya kau! #cats

ada alasan nak balik rumah mak selalu sebab husband pun suka kucing. 'bolehlah main dengan kucing' alasan best bila nak balik rumah mak. lol!

***

so that's all. agak sibuk, tapi sempat update ni. lama tak blogwalk. rindu. people pon tak update blog sangat dah ye tak? they have instagram fb and all dah sekarang. tulis sikit-sikit je. blog kena tulis panjang-panjang.

ok bye. see you! salam!

Friday, October 3, 2014

hari tu tajuk pantai, ni tajuk pantai juga dan isinya pun adda unsur-unsur pantai

assalamualaikum wbt.





hari tu sempat singgah pergi pd kejap. sebab dah sampai seremban 2. saje jalan jalan tengok movie. lama dah tak tengok movie kami laki bini. lepas ambil angin tepi laut, terus pergi makan ikan bakar. marvellous sungguh hari tu.

lepas beberapa tahun ni kahwin ni, memang perasan sangat lah, kami kurang pergi jalan. dan lagi rasa best duduk rumah. tengok wayang pun jarang dah. mungkin fasa berkenalan dah habis agaknya ek? tapi bila dah buat semua benda together once in a while, rasa seronok gila! sekali sekala pergi dating apa salahnya. hehe.

hari ahad ni dah raya haji, maka selamat hari raya eidul adha untuk semua yang menyambut. yang pergi menunaikan haji, atau parents dan saudara mara terdekat yang sedang menunaikan haji, kita doakan semoga selamat pergi dan pulangdan tahniah sebab dah dapat menunaikan rukun islam yang ke lima.

semua orang pakat dah gerak balik kampung dah ni. aku je yang masih kat office lagi sambil pecah kepala.

selamatlah kamu semua ya!