Monday, June 23, 2014

sikit cerita pasal melaka

Assalamualaikum wbt.

i'm in Muar right now. no monday blues for me tomorrow. am excited! haha. by the way, following husband here and there. sebelum ni ke melaka, and batu pahat for in laws' kenduri, and now in Muar sebab ada kembara mahkota johor. husband need to do some job here.

tapi sebab tak lama lepak-lepak di setiap tempat, we have only 4 days to go around. but basically bukan semua datang sebab nak jalan. sebab husband ada job, and kena balik kampung juga for kenduri. 

actually the point is that, aku  masih tak puas jalan melaka, walaupun melaka tu dekat, few places that i miss, macam jonker street and food around there. hari tu sempat pergi alai seafood. thanks azmilia and dina, food pun sedap, even the husband pun suka. and of course, for the first time pergi coconut shake pantai klebang. the taste is nice, waktu pergi pekena sekali, waktu balik kami laki bini beli sorang dua. kali ni orang tamak tak berapa nak rugi sangat sebab memang sedap yum! lepas ni, memang nak bawak mak abah jalan-jalan sini, because melaka got so many places to go. nak jalan H&M kat hatten tu pun tak sempat, nak merasa pacific coffee di dataran pahlawan pun tak sempat. wah banyak list untuk repeat pergi melaka lagi. kita kena cuti-cuti malaysia ni! 


oh ya, kalau pergi melaka hotel kat sini memang super banyak! before this hotel kami book agak jauh kena naik kereta untuk ke bandar. parking memang susah, so this time we booked near the town. taklah booking just walk in je. walaupun hotel tak glamorous, but i think it is okay for me. actually aku ni tak boleh bagi review untuk hotel sebab semua aku rasa okay. oh we stayed at balik pulau hotel, jalan kaki je boleh pergi semua tempat kat bandar melaka tu. but the room is to small, even the toilet. but still okay for me. do tell me if you guys ada tempat lagi best untuk duduk ye! 

banyak tambak-tambak, but i do love the view. this was during my breakfast, dahlah breakfast sorang sorang. tak awkward sangat sebab tak ramai orang. breakfast kat roof top memang best. the breakfast pon okay. i spent one hour alone, makan-makan and relax-relax. this hotel only provide breakfast during weekend. 

haish, aku sebenarnya nak tulis short note only, ni dah panjang berjela. okay i stop here. nanti sambung lagi.

salam!

No comments:

Post a Comment