Monday, April 7, 2014

isnin yang hebat

assalamualaikum wnt.

isnin yang hebat! sebab hari ni, kurang sikitlah monday blues seperti setiap minggu. laki pon pergi kerja lambat hari ni sebab baru balik outstation. so terbongkanglah laki bini sampai pukul 8.30. best best.. bini terpaksa bangun sebab nak gosok baju.. wuwuwuwuu..

bila bangun memang rutin check email. sekian lama aku tunggu email reply dari sv aku tu hari ni baru dia balas. aku kira tak tahulah nak respon macamana nak gembira ke, nak sedih ke, nervous ke.. i try my best to be positive this time. kepositifan aku terbalas. aku kena jumpa dia pukul 12, dan dia pakai pakaian santai like polo shirt and khakis pants. paling best, taste kasut dia macam taste kasut laki aku. yes, i am an observer.

mungkin aku selalu sangat summon nama dia, literally like everyday kot! banyak jugak benda yang kami discuss. i don't know since this year, dia macam let loose sikit. aku pun dah lama tak rasa awkward sangat bila jumpa dia. mungkin dosa dia membantai aku last year telah dimaafkan oleh aku maka vibe 0-0 tu ada. OMG apa yang aku merepek ni.

the thing is that, i got this one news yang menyentap hati. menyentap can be in positive way and negative way kan? menyentap dalam konteks ni is none. tak tahu nak react macam mana.

my main supervisor pergi macam tu je.

pergi like pergi pindah ke universiti lain.

boleh tak macam tu?

without telling any of her student.

oh ye, selama ni yang aku cerita pasal sv tu adalah co-sv. main sv aku yang pindah ni terlalu sibuk.

so, memanglah sebenarnya ia tak men'jeopardize'kan kerja aku pon. and that's why aku tak tahu nak react. nak sedih, nak gembira? but things have been sorted out (maybe) tu pun according to co-sv aku tulah. it seems like okay kot if dia jadi main. he's actually super good. cuma mungkin wavelength kami tak sama je. and aku pasti ada hikmah di sebaliknya. and i am still doing work macam biasa, cuma akan lebih dengar bebel dari biasa.

and rasa macam aku ni anak angkat di naik taraf jadi anak betul. haha.. talk about bad analogy.  lol!

that's all for now.

have a nice weekdays. :)

4 comments:

  1. Zura, ujian macam kawan i... SV dia tarik diri di saat paper dia nak kena submit. X pe, mesti ada hikmah... mungkin with the co-sv yg dinaiktaraf jadik SV ni akan ada lebih banyak progress sbb dia kuat membebel...(or is it u yg u mean akan jadik kuat membebel? heheheh...) who knows kan? hang in there,,,good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. st, you memang sweet. no, the co-sv yang kuat membebel even lelaki pon! hahaha... thank you dear, hopefully no major problem.. am looking it positively. hehe..

      Delete
  2. Be positive and may positive things happen to you. Good luck!

    ReplyDelete