Thursday, April 24, 2014

discover new things

assalamualaikum wbt.

i am good at staying up late, bukan saja boleh tidur lambat, malah boleh tak tidur langsung. tapi memang zombie le. terasa ketakcergasannya.

i am awake since 10 am yesterday. hebat tak mata i?

2 cups of caffeinated drink, few 2-hour-rounds of zombie vs plant, few movies, few research papers reading, one email, one episode of the game of thrones, one burning extension plug. memang progress habislah!

so new things yang aku discover are, the game of thrones actually macam best. macam cerita desperate housewife tapi versi zaman raja-raja. and their costume are nice.

even dah tengok banyak kali, movie eat, pray, love tetap paling selalu tengok tanpa jemu. i got inspired everytime i watched it. i want to speak italian, eat like crazy and have scenic getaway in bali. and i love the sountrack especially this one,



cerita GI joe retaliation tak best langsung, still menyesal sebab pernah tengok kat wayang. bazir duit. but i love the jumping rocks part. yang aksi kejar mengejar di gunung ganang. lepas tu semua tak best.

i watched the father of the bride and i cried. gila sengal menangis sebab tengok cerita lama-lama. well, the story was about a girl who wants to get married. so cerita tu dari sudut pandangan si ayah. yang sedihnya, masa anak dia kahwin tu, ayah dia sedih sangat sebab bagi si ayah, she's still his little girl. aku terfikir, mesti bapak aku pun macam tu. so i burst into tears.

this morning i went to kedai mamak to order cheese nan. ni besah punya pasal buat aku kepingin. cheese nan tak ada so the mamak suggested roti canai cheese. belasah jelah. i was soo sleepy,while waiting, at the same time the kedai played old hindustan song. surprisingly, aku boleh layan pulak lagu hindustan lama ni. dah lah pagi tadi hujan suram suram, rasa terbuai-buai dengan music lama. memang layan.

so there. dalam masa 24 jam aku tak tidur ni, macam-macam benda baru aku discover tentang diri aku. its a good thing i might say. megenal diri. hehe.

okay that's all jelah for now.

bye.

6 comments:

  1. ida pun suka main plant vs zombie ! hikhikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. same here. sangat gila. husband telefon pun buat bo layan je lol!

      Delete
  2. Remind me of the days when I used to stay up at the hospital...But lately I am back to tak boleh tidur. At least you had self discovery. For me, ish, berinternet aje... Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha not that self recovery sangat pun. i pon sebab tak ada siape pun update facebook, and tak boleh tengok u tube sangat sebab internet limited.

      Delete
  3. zura, games of throne memang sgt best! i x pernah miss an episode pon dr first season dia. I'm so happy mati gak king geoferry tu... punya jahat mcm hapa jer watak dia tu...huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la after this mesti kena tengok jugak. kalau boleh malas nak ikut episode episode punye cerita sebab bila tertinggal rasa frust. but this want kena cuba tengok jugak. hee

      Delete