Monday, March 3, 2014

ketut

assalamualaikum wbt.

sejak dua tiga hari ni, sejak sejak baru tonton cerita eat, pray, love, padahal dah tengok banyak kali, dan siap tengok kat wayang lagi cerita tu, sejak-sejak baru-baru ni tengok kat tv, teringat-ingat aku tentang cerita tu.

teringat-ingat dengan lagu prancis yang romantik dan mengundang rasa horny.

teringat-ingat betapa cantik nya si julia robert tu.

teringat-ingat seronoknya duduk bali sambil naik basikal, rumah dikelilingi taman, dan ada rakan-rakan yang baik.

teringat-ingat makanan sedap spaghetti dan pizza di Itali.

dan misi mencari Tuhan di India. dan menyaksikan perkahwinan yang dirancang keluarga.

teringat juga pada ketut.

it got me thinking.

seronok snagat kalau kita dapat buat apa hati ingin buat.

melancong misalnya (which kena pakai duit - which still kena kerja- sigh).

atau tidak mengejar keduniaan.

tak kejar wang, tak kejar nama, hanya hidup sederhana, tanpa berlumba-lumba dan tak ada orang-orang yang takut-takutkan kau 'kalau tak beli rumah sekarang, nanti harga rumah makin mahal'.

tak kejar kerja hebat, which end up menjadi hamba kerja, menghadap jam, untuk cycle life yang pathetic.

sentiasa berfikiran positif.

bersikap berani.

dan tenang.

dan sentiasa rasa cukup.

syukur.

lets enjoy life shall we.


2 comments:

  1. We always think that when things fall in place, we will be in peace. But actually, if we are in peace, things will all fall in place. Yes, let's enjoy life, one day at a time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so true! yes, lets enjoy life. let's strive for peace. then good things will come ahead. thank you!

      Delete