Tuesday, December 24, 2013

tahun baru bakal menjelma, ape kes dengan azam tahun ni? dah tertunai ke?

assalamualaikum wbt.

dah rancang azam tahun baru 2014?

dah tertunaikah azam tahun 2013?

hahaahaahaaaaaahaaaaaaaaa.......

aku tak gelakkan koranglah, jangan risau. aku gelakkan kat diri sendiri sebenarnya.

sebab aku sendiri pun tak ingat apa azam tahun 2013 ni, selain ada progress lab. tapi taulah.

nan hado.

tapi aku yakin, next year aku akan ada progress marvelous seperti yang aku tulis sebelum sebelum ni. (positive mode ON).

selalunya azam tahun baru yang biasa kita dengar adalah nak turunkan berat badanlah, nak solat awal waktu, nak jadi kaya, nak timang anak, dan macam macam lagilah.

macam aku kata tadi, aku lupa azam tahun 2013 aku. sebab selalunya, takkan tercapai sebab mungkin tak fokus sangat pon, walaupun dah berazam. huhuu.. kadang-kadang ada jugak azam nya, tapi selalu buat bukan time tahun baru. kadang kadang start bulan feb, atau bulan march, atau bulan-bulan lain, atau start masa hari jadi, atau tahun maal hijrah.

so aku ada jumpa link best untuk naikkan semangat buat azam tahun baru.

bak kata blog ni, instead of kata aku nak turunkan sepuluh kilo this year, better berazam something yang, aku nak makan sayur hijau hari hari. tu contoh lah.

be different sikitlah kan. so that boleh tercapai cita-cita aku nak menjadi seorang yang sihat luar dalam.

ye, aku berazam nak makan secara sihat. tapi dah start dari bulan lepas lagi.

dan aku berazam nak memperbanyakkan progress research aku.

grad; tu azam tahun 2015. hehe.

dan aku nak mempositifkan diri aku, first step aku dah start since last week; iaitu beri kata kata semangat kat kawan aku, laz, yang ada kat york, uk. so that, kami sama-sama semangat untuk teruskan perjuangan kami menghabiskan target kami untuk jadi research fellows di masa hadapan. chewah.

so kalau nak tahu tentang lebih lanjut and termotivate untuk buat azam tahun baru, terjah link bawah ni.

http://www.abeautifulmess.com/2013/10/four-simple-goals-before-2014.html

adioss!

2 comments:

  1. The only azam yang i ingat ye lah nak loose weight and nak anak. kikikiki... both still on d way...but ok la kan...ada progress dari x buat langsung :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. true swet tooth! samalah azam kita. hehe. tulah, kena buatkan hati dan fokus pada azam tu. saya selalu tak fokus jadi entah ke mana pergi azam. tapi sekarang ni macam kena kuatkan azam ni.

      Delete