Thursday, November 21, 2013

MBTI personality test

assalamualaikum wbt. 

hola lovelies! lama sangat tak bersiaran ni. tak ada idea nak menulis sebenarnya, dan tak ada aktiviti yang menarik sepanjang minggu. last week pun duduk rumah je kot. eh yeke? entah tak ingt. haha. yang pasti last weekend memang totally duduk rumah senyap senyap and enjoy our life at home. bukan senang nak dok rumah laki bini ni. hehe. 

oh ye lah, last week abah datang dengan mirah gedik bermalam satu malam kat rumah. pergi pasar malam the best in the world, lepas tu besok nya ajar budak kecik u bawak kerreta. Ya Rabbi kalau aku ni memang pengajar bawak kereta, habis budak-budak pekak sebelah telinga sebab aku hilang sabar dan jerit-jerit ni. hai, masuk gear pun tak tau keeeee???!!! sakit jantung. 

oh tadi sempat blogwalk, sweet tooth ada post pasal personality test. aku, memang suka buat personality test konon tak tahu personality dirilah. tapi kadang-kadang suka nak tengok kita ni jenis yang macamana base on test yang kita buat. ni pun aku baru tahu dari sweet tooth test MBTI ni. ni first time aku buat. thanks sweet tooth. boleh tengok sweet tooth punye test kat sini base on harry potter MBTI chart. menarik nya!

bila aku dah buat MBTI test ni, aku adalah spesies;

ENFP - "Journalist". Uncanny sense of the motivations of others. Life is an exciting drama. 8.1% of total population.

journalist ya'll. 

one thing about personality test ni adalah, bila dapat result tu, agak mengecewakan. bukan kecewa sebab result tu salah, kecewa sebab result tu betul and definitely i'm not on the right track. for instance; i am so called a researcher now, tapi tengok lah result kat atas tu. a journalist kot! i'm not supposed to hold pippette and do DNA extraction! haha drama sangat. 

and according to harry potter MBTI chart, i am RON WEASLEY! ron weasley, my favourite. hehe

so, i searched more about ENFP which stands for E; extraversion, N; intuition, F; feeling, and P; perceiving.

this one i got from here

ENFP Warmly enthusiastic and imaginative. See life as full of possibilities. Make connections between events and information very quickly, and confidently proceed based on the patterns they see. Want a lot of affirmation from others, and readily give appreciation and support. Spontaneous and flexible, often rely on their ability to improvise and their verbal fluency.

ok that's all. see you in next entry.

6 comments:

  1. Zura, it just describing your personality.based on your preference. Tak semestinya you can't be a researcher because u r described as journalist. It just that, because of ur preference, some of the things u susah nak buat... Macam i, selalu kena buat presentation. But I'm an introvert so tak pelik la bila i don't like public speaking. But because of keje, kena buat jugak la.... walaupon rasa susah...coz my personality lagi prefer jadik belakang tabir je... hehehehehe. But at least, bila dah tau ni, we know what we can do to improve ourselves kan? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sweet tooth. yes. sebab tak kena dengan preferences, then ia akan jadi susah nak buat. tula, bila dah tau ni, rasa maca we now why its hard for us to do something, sebab personality. so i think it makes me realize that i the journey will be harder, but i'm okay. maybe i have a chance to be a journalist after this! mane tau.. haha!

      Delete
  2. lame x buat personality test.... dulu suke jugak!.. boleh la try karang2 ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. silalah try kak dot. best juge layan-layan dan melagho begini. hehe..

      Delete
  3. btw..ajue ak rase jek ko journalist..sbb ak suke care ko tulis..sempoi yet menark

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha.. sima, tak semua suka apa yang aku tuls. bersepah dan berterabur! haha. by the way thanks sima for liking my posts. rara tu. hahaha.. (sebab kalau tak mesti ramai datang terjah blog ni.. hihihi..)

      Delete