Wednesday, November 13, 2013

hey smart phones!

assalamualaikum,

watch this video, kalau ada rasa macam benda ni takkan mendatangkan masalah now, or in the future, means that there's something wrong with you.



bila tengok je video ni, aku dapat relate dengan diri aku sendiri, where usually the two of us, husband and wife selalu sangat menghadap smart phone masing-masing and can't stop doing it! i even do it before going to bed and elok lepas bangun, just to update myself with everything!

dan selalunya dalam restaurant, kalau kita pergi makan, we can see a family yang parents each main phone, the kids got their own tablet, and no conversation. sambil makan still the phone kat tangan, and even habis pon still keep on staring at the phone.

and if we attend any occasion, we tend to record the moment through our phone. dan tak enjoy the moment tu secara life. we have the chance to see our favourite singer life in front of our eyes, yet, kita record and rather seeing them on the small screen. tak ada eye contact, sebab ada barrier, which is our smart phones.

sad kan?

as for me, sama je macam yang aku cerita kat atas tu. before going to bed, lepas bangun tidur, and i was thinking Ya Allah bestnya kalau aku treat AL QURAN al karim macam ni. read it before going to bed and bila celik mata lepas bangun tidur. I even have apps for quran reading. but nope, syaitan tu bijak suka tarik-tarik hati untuk jangan buka walau benda tu ada depan mata.

but i try my best not to take out my phone during dinner and lunch. when with friends, bila tengah makan, when we are having fun, bila tengah bercuti, might take few pictures for memories, and when we have friends beside me. tapi tulah, kadang-kadang tewas jugak sebab godaan ini sangat dasyat! even researcher pon kate phone addiction ni lagi dasyat dari drug addiction.

i will try my best not to let this phone controlling me.

so frengs out there, cherish the moment. live life to the fullest, talk to your friends, enjoy the show with your own eyes, rasa rumput dengan kaki, sentuh bunga dengan jari, cakap dengan kawan kat depan mata, share the moments together.

adios amigos.

4 comments:

  1. btol zura...skang nih memang kalo tgk org makan, x bercakap/berborak dah.... masing2 ngan gadjet masing2... i pon kat meja makan say no to hp/ipad/tab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully our next generation aware of this and change. bukan ape, kadang-kadang kita punya society pon makin lama makin tak ada connection yang sihat. bila tengok balik generasi zaman sekarang, kita akan rindu zaman-zaman kita main kat luar, main pasir dan tanah, main dengan kawan-kawan, main basikal. even the parents pon sentiasa dengan anak-anak, enjoying the scnery together sambil makan aiskrim. i miss those days. :)

      Delete
  2. ajue..aku pon admit ak terjebak jua kadang2

    ReplyDelete