Tuesday, October 22, 2013

happy raya!

o hai!

assalamualaikum wbt.

selamat hari raya aidiladha walaupun dah terlepas seminggu. selamat menunaikan haji kepada sesiapa yang menunaikan haji tu.

untuk hari raya haji tahun ni, aku balik rumah mertua di batu pahat.

boleh pulak demam start dari hari isnin sampai hari rabu. tak balik kampung parit pun. mak terpaksa pergi dengan kakak je. kesian betul. hari rabu elok nak balik ke kl semula, azmi pulak berjangkit demamnya. jadi bertolak balik kl hari khamis (which the highway was not congested at all). i did all the the driving sebab azmi demam. and berjangkit juga pada anak buah dua orang kat rumah batu pahat tu.

kesian betul. musim agaknya.

so sekarang ni, masih batuk-batuk tapi gigihkan jua nak menjana semangat dalam diri pergi lab and all.

semalam pulak ada lab meeting, and dr f meet me personally ingatkan ape. rupanya nak kasi tambah kerja. i got the point here, if that particular supervisor nak tambah kan kerja yang tak ada kena mengena dengan kehidupan, akan ada janji-janji manis terkeluar dari mulut mereka. for instance, dr f try to 'seduce' me with journal publishing when this 'tak ada kena-mengena' work is done. he said, your name will be in the journal and that will be a good one.

aku, kalau nak grad kenalah lapar dengan journal journal ni kan. well played, dr.

but i dont mind lah. work is work. tak kiralah kena-mengena or takde kena mengena. bukan tak pernah buat pun. cuma kena buat lebih. tu je. yang penting, pengalaman.

oh and last saturday, i was sooo looking forward to meet my girls, azmilia and ina. the usual us, pi makan nasi goreng cikman marvelous. and celebrating the october birthday celebration walaupun end up 3 orang je. the meeting is short, but we had fun. i drag along azmi to see my school, keep on asking sedap ak sambal sedap tak sambal lol! padahal orang tu baru baik demam and deria rasa pun tak berapa nak ada.

happy birthday girls!



okay that's all for now. see you around!

8 comments:

  1. moga baik cepat yek... tambah keje tambah ilmu tetapi berpadah juga kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks alyrds! musim kot sekarang ni. hehe

      Delete
  2. musim demam agaknya..fzh pun tgh demam...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. fizah demam jugak ke? take care and jaga diri! ye, memang musim kot. sekarang pulak cuaca tak menentu..

      Delete
  3. Zura, i demam smalam, ni masih batuk2 n selsema sikit... mmg musim kot.... huhuhuhu...smg kita cepat sembuh...penat batuk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. take care sweet tooth! ramainya orang demam ni!

      Delete
  4. Auwwww.. so sweet of u.. nak habis october je, ko plak start cari gado dengan aku kan.. xpe.. nnt sampai day aku bully ko.. hahaha! thank u juea.. i love d present so much!

    ReplyDelete
    Replies
    1. which part yang aku cari gado ngan hang ni? to much lah couldnt remember. hahah! your welcome dear. ko tau aku sayang ko kannnnn....

      Delete