Saturday, October 12, 2013

am trying to make my brain healthy

assalamualaikum wbt.

asyik cerita pasal cpuv boring jugak. selalunya nak ngelat tulis post, aku akan upkan cerita cpuv je. saje nak menambahkan hari hari ceria dengan post-post random. plus, kadang-kadang kita kena ucapkan terima kasih juga pada nuffnang sebab sejak buat post cpuv, memang insyaaAllah cpuv akan berterusan masuk. ini berdasarkan pengamatan akulah.

sejak isnin lalu, aku baru tahu kehadiran sebuah buku 'the secret' from rhonda byrne. thanks bnc sebab perkenalkan buku-buku self help yang sangat berguna. dahlah self help, free lagi can download and read tru phone.

nampak sangat kan aku ni sangat katak di bawah tempurung padahal buku ni pun dah lama. yang pasti, memang cover buku ni sangat menarik, selalu je nampak kat mph and popular, tapi mati-mati aku ingat ni buku science fiction macam buku the host - and to tell you the truth, aku ada buku the host tu, and tak pernah baca sampai sekarang sebab sangat science fiction. where are those good looking vampires go?

oh by the way, sebab taknak pisang berbuah dua kali, i just ignore the book without knowing how good the book is. until last monday.

aku baca buku tu dan alhamdulillah ia sangat memberi impak positif pada aku walaupun dalam masa tak sampai seminggu. aku cuba aplikasikan mana yang boleh lagipun aku masih belum habis pun baca buku tu. lagipun, it shows you how to grant you wishes. siapa taknak kan?! nice...

sebenarnya bukan pasal buku tu yang aku nak cerita. sebenarnya, hari ni macam banyak benda yang buat aku rasa macam -tak sedap hati, sedih dan pilu sedu sedan. aku cari jugak apa puncanya, mungkin sesetengah perkara dah setel dan aku pun malas nak fikir dah, but still.

so aku cuba kaitkan perasaan aku yang serba kekurangan ni dengan buku tu, mungkin aku tak baca habis lagi so aku tak tau macam mana nak handle masalah aku ni.

adakah sebab aku jadi terlampau positif, then tiba-tiba satu benda berlaku di luar jangkaan (perkara buruk) aku rasa sedih gila gila?

is that the price to pay when you try to be positive?

atau mungkin jugaklah aku sunyi malam-malam tak tahu nak buat apa.

atau tersentak dengan kata-kata orang terdekat yang menyebabkan aku terfikir yang aku ni salah arah? terus all the negative thoughts come dan menghantui diri aku hari ini.

hopefully besok akan jadi lebih baik.

atau besok pasti akan jadi lebih baik!

pi baca quran pulak lah.

4 comments:

  1. Zura, i pun lama dh biaq otak ni berkarat... Dok baca buku citer jek.... Hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku cerita okay je sweet tooth. masalanya yang malas gila nak membaca macam i nii..huhuuuu...

      Delete
  2. I belum baca lagi The Host tu, tapi filemnya bosan sangat sampai I terlelap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu bacalah bnc. haha. sebab bagi i second page je dah boring sesangat and tak berapa nak paham. hehe.

      Delete