Monday, September 9, 2013

raya sakan yang penghabisan untuk tahun ini

assalamualaikum wbt.

Ya Allah! aku nak cerita raya lagi ni walaupun raya dah habis. owww, i sedih tau raya dah habis. dah takde jemputan rumah terbuka lagi makan makan free.. hewhew..

so ni cerita lama la, time merdeka itu hari. 31/ogos punya jalan-jalan raya memang best. this time, kami pergi rumah fifah, rumah athiah and fadhli dan rumah dina and ajai.

first group, kami berkumpul kat rumah azmilia pagi pagi lagi pukul 10 lebeih macam tu untuk breakfast. kami ada rancangan baik punye, pergi tonton conjuring sebab semua orang kata conjuring tu best gila kan. so, meang conjuring best gila, nasib baik pi tengok sebelum pergi beraya, so takdelah menghantui kehidupan sangat. tapi menghantui setiap percakapan lah kalau ada di antara kami yang berperangai pelik sikit terus nak tuduh conjuring. oh ya, for the first time, kami semua nyanyikan lagu negaraku dengan enuh semangat masa nak start cerita tu. dahlah pakai baju kebangsaan.

so lepas meng'conjuring'kan diri, kami begerak terus ke rumah fifa. first time i jumpa adam anak fifa. kebetulan celebration bufdae dia sekali. the best thing kat rumah fifa ni ada char kway tiaw sedap gila woh! kecoq ayaq lioq bila ingat balik.. nyum!

kat sana jumpa athiah, suzy, kak long and fizah. lepas tu, the first group, join dengan kak long and suzy ziarah rumah athiah pulak..

berdiri: suzy, kak long, azmilia, athiah. duduk; ina, yatie, fifa, fizah , me


yati, me, ina, fazrul, fifa, adam (dukung), kak long, suzy, fizah, azmiia, adam.

rumah athiah alhamdulillah tak susah cari sebab semua orang first time pergi. first time jugak jumpa anak athiah, ali. pemalu budaknya. lepas dah bermaghrib siap kat rumah athiah ni, kitorang terjah ziarah rumah dina pulak!

ina, yati, athiah, ali (dukung), fadhli, adam, azmilia, suzy, kak long and me.

walaupun dah pernah pergi rumah dina untuk raya second week tu, degil jugak kan nak ikut konvoi pi rumah dina raya lagi. tak malu betul i ni. this time, za is so happy tengok ramai aunty datang. before this za memang bo layan sama aku lah, this time kami memang member. chewah! me so likey.... :) tengok gambar tu senyuman za paling menyerlah tahu! 

dina, za, ajai, adam, azmilia, yatie, ina. berdiri; kak long, suzy and me.

terima kasih sangat kat semua tuan rumah, azmilia and adam, athiah and fadhli, dina and ajai yang sudi la terima kami datang. aku suka sangat dengan mini gathering macam  ni so memang seronoklah kalau buat time raya kan (plus aku memang berlakon sangat jadi orang bujang heehee).

the next week nya pulak (semalam) azmilia pulak buat rumah terbuka. Ya Allah punyelah sedap makanan yang dihidangkan, ada laksa, nasi lemak, lontong! rasa menyesal sekarang sebab tak makan lagi banyak smealam.. T_T

And we had fun especially dapat jumpa mapod and anaknya aif pulak this time. jumpa fifa, husband and adam, athiah and fadhli, izna, jawa, aqeef and aufa, azizul, wife, and azzahra. this time i pulak bermesra-mesra ngan adam anak fifa tu. peramah oi, terhibur aku tengok gelagat budak-budak ni termasuk mak-mak budak sekali. 

finally habislah jalan-jalan raya untuk tahun ni. kiranya tahun ni paling seronok lah sebab banyak jalan dan ziarah rumah kawan-kawan. secara jujurnya aku memang jarang sangat jumpa budak budak ni selain azmilia and ina (haha, nampak sangat selalu berjhemba bersama) so bila dapat peluang macam ni memang aku tak lepaskan sebab masa ni nak kenal lebih rapat, lebih mesra dengan member-member dari zaman hingusan dulu. maklumlah dah 13 tahun berlalu (since 2000). kadang-kadang perangai amsing-masing dah berubah. tapi alhamdulillah budak-budak ni memang tak berubah langsung! korang memang rock gila!

adam, fifa, mapod, fizah, azmilia and me. 


okay that's all! selamat menjalankan aktiviti harian biasa!

pictures credit: azmilia. thank you, i share sini ye.. :)

9 comments:

  1. Hamboi...sakan raya! Heheheh... I still ada open house event, last week n this week... Tapi bukan raya la... Bsday celebration n school reunion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sw, kalau ada event after raya boleh consider still dalam mood raya. have fun!

      Delete
  2. Replies
    1. sakanlah jugak alhamdulillah. sambil merapatkan ukhuwah. :)

      Delete
  3. thanks memeriahkan rumah aku n ZA ajue and kawan2! every year kena buat camni k! convoy hopefully nxt year aku blh join!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaa Allah Dina. boleh je nak buat. ni pun atas usaha azmilia tu. kalau tak nan hado! haha..

      Delete
    2. usaha aku la sangat.. kalo korg xde, mcam ne nak jadinya.. hehehe.. thanks juga dina for delicious meal.. me suke.. hehehe..

      oh!!! kalo ku tahu ada penyesalan disitu, ku tapaukan siap2 tuk ko juea! hehehe.. ^^

      Delete
    3. nest time azmilia.. next time... hehe..

      Delete
  4. next time for sure, insyaAllah..

    ReplyDelete