Tuesday, July 30, 2013

alhamdulillah, lepas satu perkara

assalamualaikum wbt.

lama i menyepi, memanglah orang tak cari but i rindu sangat kat blog ni. tka banyak cerita sangat di bulan ramadhan ni, tapi syok jugak share share cerita ceramah dan ilmu ilmu walaupun ada dua ketul je sebelum ni.. hehe..

so report pun dah hantar tadi.

sebab taknak berlaku kelam kabut macam sebelum ni, aku hantar hari ni walaupun due datenya besok. sebelum ni, aku hantar ontime, petang pulak tu. lepas tu kelam kabut sebab fakulti nak 3 salinan la, front page kaler merah la.. penat aku berkelana cari dan beli kertas warna merah dan rembat printer office banyak-banyak.. ampun kan kami penunggu gua.

itu cerita masa nak hantar report untuk pembentangan proposal last year.

this year, aku kena present untuk 3rd semester progress report. ada presentation lagi. huhuu.. sedihlah kan sebab tak banyak pun progres.. protein i ni susah nak express lah!

by the way, kali ni aku hantar siap siap 3 copy walaupun fakulti tak bagitau berapa banyak salinan. nak tanya malu kan. nasib bak tadi terserempak dengan pensyarah penyelaras lama dan sempatlah aku interview dia dan tanya itu ini. friendly gila pensyarah ni. seronok aku. kan best kalau penyelia aku macam ni.. huuhuu..

bersyukur okay, bersyukur..

jadi untuk report ini, tarikh presentation pada 27 august nanti. penyelia aku pulak ada offer suruh join satu conference ni, so aku pn join jugak. dateline submission pun 31/7. tapi dah hantar 2 minggu lepas untuk abstrak. penyelia pun cool sebab cepat gila dia bagi feedback dan betulkan ayat aku dalam abstrak tu. so benda tu pun dah lepas lah untuk bulan ni.

dan tarikh presentation untuk conference ni pulak 28 dan 29/8. menarik kan? boleh pulak tarikh nak dekat dekat.. shabbas betiii...

so kalau nak raya pun tak boleh bersakan sangat. aku kena berusaha lebih lagi walaupun hari ni dah berfoya-foya seharian dengan alasan penat buat report. jadi chaiyoklah untuk aku menghadapi 2 presentation bulan depan..

yeah..

oh ye, skim tenaga pengajar muda uitm akan dibuka starting luse tak salah aku.. rajin rajinlah buka website uitm tu. untuk aku, hmmmm.... walaupun lama dah menidam nak mintak, tapi takpelah, tunggu lepas habis belajarlah nampaknya untuk mintak position lecturer.. dengar cerita, yang tengah belajar tu dia memang tak ambik untuk skim ni...

redha je lah di bulan puasa ni..

tapi positifkan diri! insyaa Allah, lepas dah setel semua azab ni, adalah rezeki lecturer untuk aku. ameen..

ps; dalam setiap doa aku, aku selit aku nak habiskan belajar ni awal tahun 2015. harap harap tercapailaaa... ameen..

4 comments:

  1. gd luck juea! chaiyok eh.. nnt lps presentation setel, 31st dtg umah aku mkn open house.. ehhehe..

    ReplyDelete
  2. okay azmilia!!!! sukenye aku dengar. ;)

    ReplyDelete
  3. caiyok! doakan ambe juga..target setel 2015 gaks ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke fizah! best best.. nanti ade rezeki boleh grad same.. :)

      Delete