Monday, April 1, 2013

weekend was nice.

assalamualaikum wbt.

sabtu lepas, aku and kak su dapat pergi menjenguk ika yang baru melahirkan baby girl hari jumaat, sehari sebelum tu. tahniah ika! cute baby ika. and Alhamdulillah dah dapat sepasang :)


nama pun belum decide lagi. sebab abang dah nama adeeb, jadi anak buahnya dah decide panggil adeebah.. comel betul panggil "adeebah...adeebah.." Ika deliver kat hospital serdang. kami datang dalam pukul 12 lebih macam tu. alhamdulillah parking senang, cari pun senang tak sesat. hospital okay cuma ada sikit sesak dan bilik sikit panas. ewah, yang beranak tak complain, yang tak beranak ni pulak yang bising? ngehngehngeh...

tengahari tu, lebih kurang pukul 2, bergeraklah aku and kak su ke mines sebab dah lama sangat nak makan steamboat kat littlewok kitchen. kak su selalu promote, aku pun nak pergi tak terpergi-pergi. jadi hari tu pergi dan makan. verdict; steamboat okay, tomyam sedap, sebab untuk aku, asal masam dan pedas, kira bestlah! 




kami order satu set je, tambah extra nasi and chinese tea yang boleh refill. sebenarnya ada banyak makanan lain yang boleh di pesan yang nampak macam sedap gila asyik kerling kat meja orang lain tengok makan apa. haha.. so, lepas ni, memang boleh datang lagi untuk try rasa makanan lain pulak. :)

kebetulan, malam tu aku ada girls movie night ngan mcsyam. sebelum-sebelum tu dah whatsup-whatsup untuk berjanji temu. jadi alang-alang dah ada kat mines tu, nampak pulak planet popcorn terus beli satu bucket. okay mcsyam! malam ni kita ronggeng!


nyum nyum! yang bestnya popcorn ni sebab dia tak manis sangat.. dan caramel sekata. encik azmi kurang suka sebab dia kata tak best.. what? tak best? fine...last-last habis jugak semalam.. -_-' oh ya, aku ambil yang biasa punya, Ms Mel Mel.. sebab yang lain macam takut nak cuba untuk satu bucket.. maybe next time boleh try yang lain like seaweed or currybaba..sunnycheesy macam okay, tapi masin sikit and memang terasa lidah bercheese untuk seketika lepas makan.. hehe..


kad kat atas ni untuk pembelian yang ketujuh akan dapat percuma 1 pack.. oh my, dalam wallet aku ada banyak kad macam ni.. kad cuci kereta, kad coolblog, kad potong rambut.. adoi.. 

that night, kami layan cerita yang sampai sekarang aku tak ingat nama dia cerita apa walaupun dah tengok banyak kali, and lake swan walaupun mcsyam dah tengok cerita tu.. 

so that was my weekend.. the rest, buat 'big project' yang aku pernah mention sebelum ni.. so korang, apa aktiviti weekend korang? 

No comments:

Post a Comment