Monday, February 25, 2013

weekend project - felt love and pillowcases

hello readers!

berbalik kepada excited mood again after a depressing post previously kan? psycho mak baca nox.. so, weekend, aku sudah mendapat supplier kain felt yang jual in pieces (not gulung) plus, aku bukan nak buat something from felt pun..aku nak guna sikit untuk buat mata plush owl like from this post supaya nampak kemas sikit dan tak berbulu kat tepi-tepi sebab aku guna kain biasa je before this..

and it comes in 10 different colours, aku nak pakai just dua colours hitam dan putih.. so the rest nak buat apa? haha, after searching for suitable ideas and patterns form the internet, ini lah hasilnya!

Apa yg terlintas di fikiran? Chinese new year and valentines day..

th frame is from ikea, i bought it sometime ago, and put angpau sleeve inside.. aku ini juga pengumpul sarung angpau tegar, kalau cantik aku simpan.. and this got butterflies and flowers and tulisan cina in red, and the sleeve colour is in gold..aku suka gila sampai aku frame kan.. hehe..

and the loves are made from felt, aku sambung dengan benang, and sangkut kat belakang picture frame itu.. and trust me, with this contrasting colours with white background, dia sebenarnya nampak sangat naik tapi this pictures dont do any justice. mungkin sebab pendaflour..

and yesterday i bought new cotton fabric (dari nilai tiga je which tak banyak pilihan as compared to online), and tak sabar-sabar nak buat sarung untuk bantal buruk dua ketul ini;



see those flowery pillows tu? tak suka. tapi letak aje.. they are actually tidak bersarung, jadi teringin nak buat sarung and jadikan ia seperti ini;



which semua gambar diambil dari post ini..

so inilah sarung bantalnya...

Seronok buat kerja ini..kalau boleh nak lupakan kerja lain..:)

ini adalah first attempt ye.. not bad jugaklah hasilnya sebab aku buat jenis yang macam set sarung bantal yang beli kat kedai tu.. yang tak nampak isi perut tu..

so there.. aku pun gembira, and i was surprise that this kind of thing can make me so happy! and i really wish that i can quit study and do this.. haha!

oh ya, if you guys nak memiliki hasil tangan ku, boleh tinggalkan komen nanti kita discuss-discuss kay!

okay folks, see you around, and happy monday!


3 comments:

  1. I just love your designs. Really. From the shapes to the choice in fabrics and patterns. They are classy and timeless.

    Always waiting to view your latest creative ideas and creations :)

    I ni sebenarnya suka apa saja yg ada kena mengena dgn the creative part :)

    ReplyDelete
  2. ajue mmg creative..dari skolah lagik..ko mmg berbakat babe..keep it up!!

    ReplyDelete
  3. mr syed! thanks thanks thanks! dalam hati ada sikit art touch.. hehe

    shima: thanks shima..nanti boleh order sarung bantal cotton best dengan aku okay! :)

    ReplyDelete