Tuesday, January 22, 2013

pantai saujana, port dickson

assalamualaikum...

hari sabtu hari tu kami si bujangs-bujangs (azmi outstation) buat trip to pantai saujana, batu 4, pd. pantai ni best sebab pernah pergi tahun 2010 dulu dekat post ini.

arrived pukul 4.30 macam tu dan balik 6.30 pm macam tu.. perjalanan dari bangi ke pd lebih kurang 45 minit macam tu.. arah perjalanan, masuk highway plus, masuk highway ke pd, lepas tu nampak signborad muzium tldm, masuk situ, terus sampai simpang masuk kanan. aku suka pantai ni sebab tak banyak payung, pantai dia luas dan best..ada pasar malam siap kalau malas sangat nak berkelah bawak makanan.. hehe..

tapi malang sikit sebab masa ni air surut..sampai ke tengah ya'll.. tapi first time lah dapat berjalan sampai ke tengah laut..


nampak seperti saujana mata memandang..


akhirnya jalan sampai ke tengah laut


kat sini air sampai parat buku lali je..


dan dihiasi dengan kapal terbang yang sering lalu..

and last but not least..

milo @ the beach..

tempat dekat, banyak kedai seafood, ada pasar malam, pantai luas dan bersih, ada tempat salin baju dan toilet, kalau ada angin boleh main layang-layang..

dan kalau tak ada aral, boleh datang lagi..

No comments:

Post a Comment