Sunday, January 13, 2013

diy tote bag

assalamualaikum..

sejak cuba untuk mentransfromkan a big tote bag to a clutch like this post,  perasaan aku ada sedikit berkobar untuk cari cara untuk buat sendiri tote bag dari fabrics. so i googled and guess what..BERLAMBAK KOT! haha..

and my favorite is this site;

http://pinterest.com/bennyetienne/diy-bags-purses/

which has dozens of how to make your own tote bags and clutches with links.


dari yang paling senang, ke yang paling susah...dari simple tote bags and shopping bags, to a complicated sequin clutch, you choose!

and because i am very very amateur, i choose the simplest one, by making a simple tote bag. not bad la for a first timer kan..


and i know the fabric is not that appealing, and quite lembik sebab aku ambil dari fabric cotton lembut yang orang buat baju tu. i get this perca from my mom, being me, i just love collecting perca from my mom's house. entah nak buat apa pun tak tau..end up banyak sampah. but this turn out well (i think), so maybe i can make some with other perca i kept in the box.. and maybe, kena beli the real cotton with fancy pattern untuk buat lagi.. 

and i am happy..

3 comments:

  1. waaahhh.. bestnyeee... ju-are pandai jahit.. kagum!!... Buat untuk akak satu plizzz.. hahaha

    ReplyDelete
  2. kak dot, nanti saya dah expert tahap dewa boleh la buat untuk akak.. hehe

    ReplyDelete
  3. ok..akak harap cepat la sket kamu jadi expert tahap dewa tu..hehehe

    ReplyDelete