Tuesday, November 13, 2012

azmilia's wedding

salams all..

happy deepavali for those who celebrated, and for those who are not then, selamat bercuti.. :)

so last saturday, held the awaited wedding of the year. wedding azmilia and adam. woot woot!

aku and ina bertolak dari arah utara, while yati and yah, dah ada kat rumah azmilia since afternoon. kitorang sampai around 3 lebey macam tu, angkat-angkat bunga ke taman and the nikah ceremony starts at 5 pm actually.

aku cerita memang tak ada cronology. the truth is, aku and ina angkat barang ke taman, and others, bawak hantaran ke masjid. sebab aku and ina kena ke taman, memang tak sempat lah tengok akad nikah mereka (nangis). disebabkan oleh hujan yang tiba-tiba, we decided to go to dina's mom's house  sebab ina nak ambil barang, lepas tu pergi taman balik, dan tunggu sampai hujan berhenti. we decided to go to the mosque tapi yah bagitau yang orang sangat ramai, plus, everything semua dah settle. yah and yati were waiting inside the car sebab hujan lebat sangat plus kereta kena block. so aku and ina tanpa arah tuju, with few u turns sebab nak jugak cari masjid tapi tak jumpa we ended up fiinding three mosques and until now we still dont know the exact mosque that held the nikah. huhuu..agak-agak maghrib macam tu, we went back to the garden and redah hujan ke majls azmilia.

no decent pictures, ina hampir nangis sebab tak bawak kamera canggih dia. mine is of course gambar sangat teruk, goyang and all.


gambar yang paling baik aku ada..from left, yatie, ina, faeza and yah..

we have a good time. jumpa ramai kawan yang sangat rare (jarang jumpa). especially yah, sebab last time aku jumpa dia time dina's raya open house. bila tu, 2 years ago??

and gambar pengantin dalam simpanan aku pun buruk..and aku tak ada gambar dengan pengantin pun.. sedeh! but this i cilok from the pengantin's facebook. 

sweet kan mereka?

lastly; 

semoga korang berbahagia hingga ke syurga, happy life, happy marriage, and becoming NOT SINGLE is not that bad after all. haha..cherish every moments!

6 comments:

  1. aku adelah ternanti-nanti post ko pasal wedding azmilia and aku adalah sgt sedih sbb cannot be a part of the BIG day. waaaaaaaaaaaaaa. thanks for sharing d pics beb. oh btw aku pun dah lamaaaa x jumpa yah.. tgk gambar pun lama dah.. sampaikan mula2 aku x cam pun itu yah.. heehee boleh tak?

    ReplyDelete
  2. eh korg x sempat bergambar dgn pengantin ke? sempat tak bg ucapan? kenapa aku plg gemuk dlm gambar ni? huhu.

    apepun...happy married azmilia!

    ReplyDelete
  3. dina:takpe dina.. hujan lagipun, plus, not suitable for zabi aydan kot..even azza pun tak bawak arif..hehe..tula, seronok catching up..aku dah cakap ngan yah nak jumpa perdana menteri lagi senang dari nak jumpa dia. kira azmilia's wedding ni special sebab ada kehadiran yah..hahaha

    faeza: sempat lah jugak sebenarnya, tapi dekat meja makan..tak syiok.. nak kat pelamin..haha.. kitorang semua dah penat, balik awal jugak around 9.45 macam tu.. and yup dapat beri ucapan juga..suzy jadi kepala! hahaha! ngelat ko faeza, balik awal... kekekekek

    ReplyDelete
  4. aku bace post ko ni dengan hati yang berdebar-debar. dalam fikiran aku, adekah ko akan menceritakan secara detail tentang kejadian malam itu? terima kasih kerana tidak membuka cerita itu lagi. biarlah ia menjadi rahsia kita berdua (walaupun ade org dah tau... haha)

    ReplyDelete
  5. hahahaha!

    memula aku blur, eh cerita apa? tiba-tiba baru aku teringat..hahahah! rahsia tetap rahsia babe.. orang tuatua kata jangan membuka pekung di dada.. eh.. kekekeke..:P

    ReplyDelete
  6. haipppp ni nak kena share rahsia ni.. knapa krg tergolek kat tangga masjid ke? (hehe random x tekaan aku?) ke korang salah rumah? share laaa... meh whatsapp kat aku. anyways, see u ladies sabtu ehh

    ReplyDelete