Friday, October 5, 2012

today, and its friday.

assalamualaikum.

hari ni aku nak bising boleh tak?

weekend ini sangat hectic! everything will be due next week and i need to finish averything at elast half within this week!

and that's why for the first time in my life, i need more weekdays. sebab semua kerja melibatkan orang. and orang bekerja hanya pada hari bekerjalah. sabtu ahad mereka nak cuti.

and today i think is the most tiring one.

perkara 1:

after some labworks, aku pergi klinik kesihatan untuk buat medical check up (again). aku sebenarnya baru dapat scholar. alhamdulillah. jadi ada few things yang aku kena buat untuk confirmkan proses tu. so, salah satu proses adalah surat pengesahan dari doktor untuk menyatakan aku ini sihat.

aku pergi dan staff kat situ memberi harapan mengatakan bahawa kalau tak lebih 6 bulan maka tak payah buat, terus copy dari surat pengesahan kesihatan yang aku hantar kat klinik kampus.

yang malangnya, tarikh tamat 6 bulan tu baru minggu lepas, khamis 27/9/2012.

aku dapat result tahu pasal dapat scholar on 28/9/2012. tu pun petang.

jadi aku kena buat medical check up lagi sekali, dengan bayaran rm65..

rm 65 tahu? ini klinik universiti ke klinik swasta? aku student tau, bukan orang luar...by the way, tak pelah. lagipun minggu depan isnin dah penuh. kena tunggu hari selasa. jadi aku buat keputusan untuk pergi klinik kesihatan kat rumah aku jelah isnin depan.. murah pun murah..

perkara 2:

aku kena buka akaun bank islam. itu kriteria dia. aku tak tahulah boleh atau tidak pakai cimb kan tapi dah dia kata kena ada akaun bank islam, terima jelah, nanti ada masalah pulak kalau menderhaka. aku pergi ke bank islam, dan cuba untuk buka akaun. staff mintak ic aku, dia kata ic aku kl, ada sebab ke nak buat kat bangi?

aku kata sebab aku belajar kat sinilaa.. eh kena ada alasan ye buka akaun kat mane? penting  ka?

well, alasan aku diterima. tapi malangnya, kad pengenalan aku tak boleh baca. cip kad pengenalan tu paling penting dalam dunia. kalau tak boleh baca tak boleh buka akaun..(aku baru buat ic tahun lepas kot..tak sampai setahun pun lagi)

dia suruh aku pergi setelkan hal kad pengenalan kat putrajaya..

putrajaya...

aku tarik nafas panjang, aku rasa nak maki semua orang pun ada. nasib baik hari ni aku pakai jubah dan hari jumaat. walaupun tak ada kena-mengena.

aku pergi putrajaya dan uruskan kad pengenalan aku. aku yang serebeh pergi putrajaya, tangkap gambar untuk ic yang nak dipakai seumur hidup. dalam banyak-banyak hari kenapa hari ni? aku sedar, yang ini adalah ujian. walaupun berbillion-billion sumpah seranah dah aku hamburkan pada semua pembawa kereta yang tak beretika - dari bangi sampai putrajaya.

dan nasib baik tak jauh sangat. aku terpaksa anggap macam aku nak pergi tengok wayang kat alamanda.

seperti biasa, memang isnin depan baru dapat kad baru - dengan muka selebet atas ic.. adoi laa..

balik office, penat gila! besok kena datang office lagi sebab due date untuk aku hantar sample aku adalah rabu depan. memang 'what the' lah..

and cursing dalam kereta memang therapeutic kan? aku sampai office terus rasa okay..haha..whtever..

terima kasih kepada sesiapa yang baca sampai habis. this is soo random...

1 comment:

  1. [b][url=http://www.cheapuggbootsonlinesales.co.uk/]ugg boots uk[/url][/b] Monogram canvas could probably be regarded as as one of the most traditional collection, just such as the monogrammed canvas bags, which could present a lot of consolation to our lives. First, like pointed out previously mentioned, the designers print one of the most agent designs in the vicinity of for the surface, that can give people today the stylish feeling, maybe merely a very small traditional taste,louis vuitton handbags it is going to indirectly displays ours tastes and favorites. 2nd, the wallets are generally utilized for placing the money, a spread of payments, and from time to time the payments could possibly be divided according using the denominations, it really is very helpful for us to type an outstanding routine, the two handy for preserving and employing.

    [b][url=http://www.cheapuggbootsonlinesales.co.uk/]ugg boots cheap[/url][/b] As to how, especially, the cobbler favored for his sky-large heels established to obtain the plunge into adult men runway shoes: Gobel seemingly caught Louboutin eye when he position his lone female design in the pair of your designer red soles final time period. Thank you, Mr. Young designer Marlon Gobel is preparing to collaborate with none apart from Christian Louboutin to the footwear for his men Drop 2011 selection, to become debuted within the course of new York Vogue Month in February.

    [b][url=http://www.cheapuggbootsonlinesales.co.uk/]cheap ugg boots[/url][/b] One of the initial things that quite a few vacationers realize after they get there in Hong Kong is that the locals are extremely modern. A lot of the folks inside the metropolis are current aided by the hottest style. Nearby boutiques are perfect destinations to discover trendy boots and handbags that you cannot obtain wherever else.

    [b][url=http://www.uggsoutletsite.co.uk/]www.uggsoutletsite.co.uk[/url][/b] He requested, as anyone did ultimately, how I had been planning to outline prosperity and i stated that I was almost certainly planning to produce my starting position in between $5 and $10 million in investable assets. "I really don't think about that loads of funds in the least," he said. This was a wholly realistic remark, unbelievable due to the fact it might seem.

    [b][url=http://www.uggsunitedkingdom.co.uk/]www.uggsunitedkingdom.co.uk[/url][/b] he Monogram Canvas Koala M58013 ply demonstrates awesome Gucci Aviatrix Medium Boston Bag Black winsomeness inspired by Monogram Canvas Cabas Mezzo Big M51151 the discriminative styles Thomas Wylde Oxford Clutch Silver with the seventies. replica louis vuitton handbags The foremost Chopard reproduction Gucci Purses handbags work is replica Thomas Wylde Purses purses established not tell Chanel Paris Biarritz Tote Croc Veins Bag the assumption that Suhali Leather Le Fabuleux White M91815 velocity up lovers replica Wallet Hermes motive an markedly reproduction handbags out-and-out chronograph. The Gucci Handbag Apricot 131186 latest-generation 'Swiss made' Gucci PELHAM Medium Shoulder Bag 153691 Brown quartz movements, energetic Monogram Canvas Monogram Wonderful Elegance Circumstance M47280 the check out, is Fendi Spring/Summer Espresso Rabbit Hair 2575 chronomet replica gucci purses Chanel Large Cowskin Tote Black Chanel Wallet White Black C0168 reproduction Mentor Purses handbags replica gucci purses he replica knockoffs faux handbags ply demonstrates cool pretend handbags winsomeness motivated by top quality fake-Wallets the discriminative designs knockoffs handbags of the 1970s.

    ReplyDelete