Friday, October 12, 2012

ready to be a mom?

i found a new funny website. bukan found lah, tapi ada orang post kat facebook, therdrag pulak tengok website dia and cartoon dia yang kelakar tu. tapi actually, not that funnylah, i'm mentally traumatized i can say. but its funny.. this is one example;




source: nickmom.com

jadi aku berfikir. babies are cute, toddler pun cute. tapi bila mereka dah besar, adakah mereka akan jadi budak baik ikut cakap mak ayah?

kalau aku jadi mak, adakah aku akan jadi mak godzila sebab aku jenis tak sabar?

aku bersedia ke nak penat, urus budak, tidur atas lantai? (if tidur atas lantai). motherhood memang nampak best (untuk yang baru kahwin and sedang tunggu anak pertama lahir, contohnya), adakah kamu semua ready untuk anak-anak bila mereka dah besar nanti?

trauma walau masih belum ada anak.. -_____-'

oh by the way, ada banyak lagi cartoon yang boleh ditonton di link yang aku bagi tu ye.. sekian...

4 comments:

  1. hahahhaahaha!! nak gelak aku, eh dah gelak pun. sebab tu aku sokmo sakit badan.

    ReplyDelete
  2. fashya, ko selalu buat aksi yang mana? haha!

    ReplyDelete
  3. don't worry zura..yes, mmg excited bila dpt anak like me. And I xtau pun susahnya jd ibu sbb org slalu citer yg best2 jer..tp yup, it will teach u naturally..like me, dr seorang yg xsabar, sy cuba jd sabar...dan sy makin dekat dgn Allah insyaAllah..dlm kete pun ada al-quran n cd coz nak baby slalu dgr bacaan al-quran. jika kita nak anak kita jd seorang yg baik, kita mestila berubah menjadi baik ;)...wallahuaham

    ReplyDelete
  4. hehe.. hopefully boleh jadi orang sabar. thanks anon!

    ReplyDelete