Sunday, October 7, 2012

looper

assalamualaikum..

happy sunday ya'll!

selamat hari isnin untuk besok..dah pergi gosok baju sendiri dan suami untuk the next five working days ye..tips terbaik kan? :)

hari ni, aku nak review sikit satu movie best yang 'looper'. kalau nak spoiled review, boleh tengok wikipedia. my verdict:

cerita ini cool gila! aku dengan azmi bercadang nak tengok taken 2 sebenarnya. tapi disebabkan oleh seat penuh tak masuk akal and the next movie adalah pada pukul 11, kami tak mampu lah nak tahan mata semata-mata kan..jadi kami tonton je cerita ni. starting yang best, sebab awal-awal lagi dah ada scene bunuh, watak utama adalah 'joe' (joseph gordon levit yang cute tapi dalam cerita ni tak cute pun), dan bruce willis sebagai joe dari 30 tahun akan datang. then masuk pulak plot kenapa joe bunuh lelaki tu, macam mana joe boleh jadi sangat kaya, macamana 'loop' (bruce willis) boleh lari dan sebab 'loop' tu datang ke masa lalu untuk balas dendam, macam mana joe nak betulkan balik masa depan dia bila dia sedar dengan keadaan sebenar...

cerita ni memang twisted sikit. tapi aku sangat suka and for sure boleh tengok 8 kali pun takpe.. :)

untuk sesiapa yang suka cerita buterfly effect, pasti akan suka certia ni juga sebab konsep cerita ni macam nak mengubah masa hadapan atau masa lalu. ye, lebih kurang cerita back to the future jugak. tapi looper adalahversi yang paling ganas as compared to other 'back to the future/past' movies.


image source: google


dan cerita ini adalah diratekan sebagai 18. jadi lagilah cool kan sebab tengok cerita yang 18 tahun ke atas je boleh tengok...hakhakhakhak...

okay, if sesiapa yang dah tengok taken 2, i jealous sebab i pun nak tengok. sesiapa yang belum tengok 'looper' silalah tengok sebab cerita ni pun cool jugak dan berbaloi. harga tiket pun murah sikit..hehe..




2 comments:

  1. Ajue, aku adalah sgt semangat tadi g tengok Taken 2 cos mainly shot in Istanbul... ko bayangkan terlompat2 aku.. dpt mengubat kerinduan. Tp Liam Neeson mmg hot walaupun da tua n this time, omg omg spoiler alert.. ada another hero... fuyooo! must watch movie! thanks sbb bagi review ni sbb aku pun tgh fikir2 nak tgk looper ke tidak... ajai nak tgk sbb ada emily blunt.. betul ke?

    ReplyDelete
  2. dina dina dina! aku memang nak sangat nak tengok liam neeson tu.. biasalah, makin tua memang makin hot kot! sekarang tengok pierce brosnan time muda pun teringat dia yang tua much much handsome dari yang muda..

    yup emily blunt ade. but part dia tak sebanyak those two heroes laa..

    must. watch. taken. 2. sebab taken 1 aku suka gila..!

    ReplyDelete