Tuesday, September 25, 2012

its time to celebrate the new born

assalamualaikum and hellow!

how are you guys today? feeling nice? depress sampai rasa nak masuk gaung?

i feel okay. it just that adelah benda yang tak menjadi..and these few days ni rasa macam aku tuaaaaa sangat. and i miss being me few years back. where i feel young and energetic. sekarang lemau sangat ni kenapa?

dulu rajin jaga diri, hari-hari letak losen, and there was me time everyday, every month beli Cleo, and drooling over nice dresses and new make ups. siap beli innershine nak cantik punya pasai. rajin scrub, rajin potong hujung rambut..potong hujung rambut bagus tahu! selain mempercepatkan rambut tumbuh panjang, juga mengelakkan rambut bercabang. seeloknya, sebulan sekali potong. ewah..

and pergi shopping benda pelik-pelik..baju yang belum tenntu dipakai, various kinds of shoes, heels, pumps, wedges..waaah rindu...rindu...

and every morning buat senaman ringan, stretching, and a headstand yoga post..headstand yoga post tahu!(tapi sandar kat dinding laa).. siap ada yoga mat bagai.. dah lah masa tu kurus..

huhuuuuuu...

sekarang semua tu tinggal kenangan..tak da semangat, badan pulak macam makcik anak 5..

sekarang makcik anak 5 pun cun sebab pakai premium beautiful...

huhuuuuu.....

***

last sunday ada kenduri akikah rumah mizah. rumahnya takdelah jauh sangat, macam dari rumah aku pergi jusco taman equin je (memang dekat-dekat situ jee..), aku pun bersemangat waja untuk pergi. anak mizah comel sangat, eloklah anak perempuan pulak kali ni sebab ini anak yang kedua. anak yang pertama laki-laki..

Congrates to mizah! (Taken with Instagram)

amirul, farah, islah, me, mizah, auni, akeef. akeef exited sebab banyak hadiah..haha..

seronok lepak lama-lama. sebab kami yang perempuan-perempuan je. so macam-macam cerita keluar. cerita pregnancy, cerita beranak, cerita petua baby-baby.. aku dengar jelah, tak de pengalaman. antara 3 ni, farah paling senior lah kira sebab anak dia paling besar, anak pun dah dua jugak..

waaah korang bertanding pulak ye..lepas ni 3 pulak, 4 ke, 5 kee..hehe..

Islah and me.budak kuat senyum tapi tgk kamera masam pulak.. (Taken with Instagram)

islah, kuat senyum tapi bila nampak kamera terdiam pulak..bila jauh dari mak nangis sikit punya kuat! farah kata drama je lebih tu..


and farah keep on complaining about motherhood. penatlah, sakit pingganglah, anak menjawab lah. aku tengok amirul pun boleh tahan..same macam anak buah aku. asyik nak main je. main bukan set set yang berhemah punya.. main mesti kena lari-lari, lawan-lawan..ooh kids at that age..suka sangat tiru ultraman dan seangkatan dengannya..

jadi mak-mak, bersedialah sakit pinggang macam farah kalau anak dah mencecah 3+ ye..hehe..

haha, okaylah. aku kalau dah bergaul dengan mak-mak ni, apa lagi, stories semua pasal parenthood je.. kalau dengan student, stories pasal thesis and labwork..kalau dengan makcik-makcik, sibuk tanya bila aku nak ada anak..

okay, that's all for now. bye.. :)

6 comments:

  1. kalau makcik-makcik tanya lagi..jawab je "Insyaallah, dengan izin-Nya adalah zuriat kami..Allah lebih mengetahui samada kita sudah bersedia mempunyai zuriat ataupun belum...=p

    ReplyDelete
  2. melastik bintang:

    terima kasih atas nasihat..tu memang jawapan skema kami..heheheh

    ReplyDelete
  3. sima:

    marilah kita bereunion nanti..since ko kawen, kita tak pernah jumpa..nanti ajak lin and joe and farah and mizah and mcsyam jumpa together gether.. :)

    ReplyDelete
  4. sanji: yup..rasa tenang bila melihatnya.. :)

    ReplyDelete