Friday, September 28, 2012

proses tamat master degree

i was so happy today.. happy sebab hari ini fullfill... penuh dengan aktiviti. aku kalau satu hari penuh aktiviti, gembira je aku..kalau tak buat apa tu yang depress, lepas tu rasa penat sangat sebab tak buat apa..

cewah bongkak nya kau..

haaaaanyway....

today, budak-budak lab atas (sebab atas bukit lebih atas dari tempat aku kerja sekarang) ajak aku semua pergi ke majlis perpisahan seorang rakan..rakan yang dah habis buat lab dan sedang tunggu sv periksa thesis dan get ready untuk dihantar.. juga rakan yang aku suka sangat mintak itu ini kalau barang kat lab aku tak cukup..rakan pertama yang boleh ngam sewaktu meeting lab sebab dulu aku newbies... beliau rakan sekolah aku jugak. rakan sama-sama susah angkut air kat kelantan macam dalam post ini. dari  kelantan kami kenal sebab kami sekelas, bila jumpa nak berpisah pulak.....eh rakan tu namanya laziana..

rakan ini lah..yang pakai baju biru tu..(kredit gambar; facebook nurul)

sedih jugak walaupun dia buat lab kat atas, aku kat bawah, dia jelah tempat aku berhubung dengan orang atas..if anything semua aku refer pada dia..sekarang aku dah takdak tempat bergantung.. sobs..tapi takpe, thanks sebab memperkenalkan pada rakan-rakan lab lain..terasa bondingnya..budak-budak lab sweet sangat ajak aku join the party sebab they know we are friends from school..sebelum ni selalu je ada farewell party untuk budak lain. and they all selalu invite in facebook saje. aku pulak selalu buat sombong and diam je if they all update everything kat situ.. maafkan kakak ye..kakak ni pemalu.. but this time, they all siap msg lagi..thanks guys, you guys made my day.. rasa belonging gittew..

so my friend ni pun dah habis master..boleh hantar thesis dan tunggu viva. jealousnyeeee...hehe..good luck in everything you do..dok kat mar.di tu jangan lupa seludup labwares and chemicals macam biasa bagi kat aku..eh..tak tak.ni gurauan. nanti orang ingat aku serius dan tuduh aku perompak barang lab sejak azali..

gonna miss you girl..

ps: will label post involving labwork and labmates with 'lab'. not kerja buruh anymore. terinspired dengan lecture petang tadi.. :)

2 comments: