Thursday, September 6, 2012

mood baik mood baik...

assalamualaikum and good evening everyone!

how's your mood today?

mood aku baik sahaja hari ni.. siapa sahaja boleh tegur aku dan senyum pada aku dan aku for sure akan balas dengan seyuman riang sampai nampak gigi puteh berseri..

well, mungkin sebab aku ada objektif hari ni. walaupun objective ada sedikit delay...dan aku kena datang lab balik around pukul 8 macam tu. but never mind, i'm in a very good mood today. jadi tak apa.

mungkin mood baik ni  sebab aku dah rasa pandai gila buat kerja. jadi aku tak blur, jadi aku tahu apa yang aku lakukan..

mungkin sebab bila aku sampai je, orang lain yang angkat tangan menegur sapa dengan senyuman.. selalu orang yang sama, semangat jadi lain..

mungkin ada sebab lain lagi aku pun tak berapa pasti.

tapi satu yang pasti adalah, kalau pagi kita dimulakan dengan perkara positif, hati positif, minda positif, insyaAllah hari kita akan positif sampai malam..(ahak ahak pandai cakap je) tapi serius bukan senang babe. kalau fikir pasal masalah terus rasa down kan?

tu je aku nak tulis sebenarnya. aku nak kongsi satu blog yang semua orang dah tahu kot.. aku start dari twitter beliau, sampai vlog beliau, now blog beliau.. silalah terjah di www.aimanazlan.com untuk pengisian jiwa, dan adelah tu link-link yang boleh sampai ke twitter dan vlog beliau di situ..

and beliau ni baru what, early 20s? bila aku lihat kebanyakan orang yang diidolakan semuanya around that age kan? aku ni kira agak tua sebab dah habis belajar undergrad pun almost 10 years dah. tapi budak uni zaman sekarang dah semakin matang, bijak, dan aku rasa dah lebih dari pemikiran aku kot. aku tak rasa orang yang sebaya aku ni boleh tulis dan cakap dengan ilmiah like all these teenagers, sekejap je, semua orang akan dengar kata mereka, ikut cara mereka, dan pakai cara mereka. for instance, maria elena, younger than me, tapi still cool gila boleh ajak orang go through Islam ajak pakai tudung and ajak pakai baju yang proper dan fahami isi al Quran. aku yang lemah gemalai dan tua pun tak mampu nak buat macam tu, yang muda dah berani. and they are all our future generation which I'm proud of. bagus bagus teruskan usaha. akak memang tua tak cantik pulak tu memang tak boleh dijadikan idola. korang korang semua yang ohsem ni jugaklah yang akak harapkan sebab akak pun memang lah tak sempurna sangat..eheh..

okay dah..

bye,

assalamualaikum..~

No comments:

Post a Comment