Thursday, September 13, 2012

menabung untuk wallet

aku dah lama tak buat kerja macam ni..

kerja menabung..

last sekali menabung....er....entah, tak ingat pulak..sejak sejak pegang duit sendiri, kalau terms menabung tu, simpan duit dalam bank, lepas tu kalau nak beli barang keluarkan duit tu. eh tu menabung ke? hehe...

aand sejak ada buku asb dalam tangan, adelah jugak menabung seposen dua. tu pun tak banyak..mana yang ada.. tak delah tetap sampai setiap bulan. kalau ada lebih, masukkan, kalau tak ada..huhuuu..makin kuranglah..lepas tu kalau ada benda penting contoh nak bayar yuran pengajian, terpaksa keluarkan sambil menitiskan air mata darah..huhuuu..penat aku simpan, kata aku dalam hati..

dan sekarang ni aku berazam nak beli wallet baru. sejak wallet fossil aku hilang tu hari bapak hai sedih bukan kepalang. sejak tu memang tak ada pengganti ah..wallet hadiah dari mak tu..sedih sedih sedih..duit hilang aku okay lagi..setakat rm10 cenggitu, tapi kalau dah ada sentimental value kat barang barang tu kan ke mental dibuatnya..

so sekarang aku pakai wallet murah rm 10..tak sampai sebulan, terkoyak and pecah kat bahagan butang. lepas tu beli wallet rm20, pecah jugak...kali ni beli rm20 jugak, tunggu mase je tu..tapi cool jugak, aku boleh letak handfon sekali dalam tu..

anywayyyy...

i need a new wallet..jadi kena mula menabung..tak mampu aku nak spend terus duit untuk beli sebijik wallet cool. jadi kena kumpul duit. tragis kan??huhuuu...

setakat ni, ini sahajelah;



hopefully tercapailah cita-cita...

atau ada orang nak beri aku wallet cool secara percuma? dialu-alukannn....hehee...

2 comments:

  1. salam kenal dari Indonesia..

    waduh saya lagi mempelajari bahasa Malaysia ni...

    Terima kasih,blognya menarik kawan..

    ReplyDelete