Friday, September 21, 2012

grad school fodder

assalamualaikum semua!

you know when you are entering grad school, macam-macam benda boleh jadi. grad school bukan macam undergrad, you study, you have exam, you pass, you grad and yey!

postgrad is a whole different world and you'll face whole different things.

the best thing is that, usually the extra classes that we took (contoh macam hal ehwal semasa or research methodology) those subjects kebanyakannya tak ada exam. they were all assignments and presentation. but depends jugakla subjek tambahan apa yang korang amek. macam aku dulu, 100% assignment and presentation. assignments and presentations pulak based on what  i learnt masa undergrad dulu, something about sustainable something..hakhak.. terlupa..

end up all the group members dapat 4 flat ya'll!

so after that, it was all presentation, presentation and presentation...

satu lagi benda best kalau sambung belajar ialah...

FREE FOOD!

free food kat sini bukan free food yang cikai-cikai punya. free food yang sedap-sedap jenis buffet punya..because i was and still am excited about this food thing, i can say i am the grad school fodder as shown in this figure belowww.....


ahak ahak ahak (gelak malu-malu)..

so last week, untuk membuktikan gambarajah di atas adalah benar, the team had a seminar here;


the worst part is, we need to present our progress, papers, proposals, apa-apa yang patut pada wakil uni sheffield sebab kami berkerjasama dalam merealisasikan impian untuk melawan penyakit merbahaya. yeah, apa-apa sajelah. nervous melampau sampai rasa nak demam.


aku orang first sampai, jadi pilih tempat paling strategik, paling hujung paling belakang. bila orang present diri terpinga-pinga sebab tak dengar..


well, orang kata perkara sedih biarkan berlalu. jadi bila dah present, mestilah kena sebijik dua teguran manja. bagus jugak present before lunch. sebab lepas tu boleh berlagak kaya makan buffet dekat hotel mewah! terubat rasa luka di hati..hihi...

tapi honestly, makanan sini kureeng sikit as compared to eq bangi. eq bangi makan 2 kali dua-dua kali sedap woh!

lepas makan, hati pun gembira. gembira sangat sampai lupa apa teguran-teguran yang diterima. hakhak. takpe takpe, lepas balik lab semula, ingat balik dan menderita balik..

so, there. the confession of a grad school fodder. nampak sangat present tak ikhlas, nak makan free je kejenye. tapi honestly, we rather not to have free food kalau kena present tau.. part kena bantai tu yang tak tahan tu..

okay that's all bye!

No comments:

Post a Comment