Friday, September 7, 2012

antara perkara yang akan diingati bila boring

people here know that we are married for almost two years now.

i dont mind really; i can relate myself with carrie bradshaw and mr big. like u and me just us two. as long as i have a great husband, great family members and girlfriends and catching up here and there, i think just us two is more than enough for me.

i am happy with all the blessings that Allah has given to me, kadang-kadang rasa segan nak mintak lebih.. to want more in everything. more money, have children, great car, great house, friendly neighbours.

as if that i am not thankful enough. so usually, with the common everyday doa that i made, sometime i just pray for something good. like if this is good for me and my other half, than grant us. if not then, i know You know the best.

***

hari tu aku ada pergi bank untuk keluarkan duit asb bagi menampung perbelanjaan aku di universiti. sorrylah, babe, i tak pakai ptptn.. akaun sspn pun tak ada. hutang lama pun tak bayar.

okay, so sementara menunggu, thers's one girl so cute cute cute sangat sangat sangat berjalan sana sini dalam bank. u know kids, kalau dah ada dalam bank, dia excited, dia lari sana sini dan nak pegang semua.

so this girl saw me playing game from my phone. ada teddy bear, ada cute houses, trees, bushes, grass. so maybe because of that, she came to me and see what i up to.

there's an empty seat beside me. and there's a lady next to it. the girl sat on the empty seat and watch me. i asked for her name, she said something that i didnt understand. sebab dia cute gila, semua orang suka. dia pandang kakak sebelah then kakak tu nak bermanja-manja dengan dia by asking her names, betulkan baju dia, dan macam-macamlah..

suddenly she looked at me and wrapped her arms around mine.

i was like.. man, aku nak anak sekarang jugak!

:P

okay, mungkin lah benda ni sangat lame ke ape kan.. and i dont know if this kind of body language saying that she was interested with my phone..

tapi still, aku nak parasan jugaklah yang that girl is choosing me, me instead of the lady next to her..

apa ni? merebut hak penjagaan anak ke? hakhakhak...

and tak lama lepas tu, mak dia panggil lepas tu dia pun blah..

and seriously, budak tu cute gila sikit lagi muka dia nak sama macam zooey deschanel.

tu je sebenarnya..

asalamualaikum, selamat hari jumaat! yeah baby yeah!


8 comments:

  1. Semoge tabah, semoge dimurahkan rezki, semoge dipercepatkan yang lambat.. Amiiinn..

    chaiyok!! ;)

    ReplyDelete
  2. zoey itu sgt comei ok.dgn mata bulatnya dan muka yg cerah2 ala2 pale gitu.insyaALLAH zura .hopefully masa itu akan tiba?sory nak tanya, dah start perg check dkt doc ke atau belum? kalau sudah dan xde apa.oklah..why dont u try not to think about it for awhile.:) as what i did before.sometimes the miracle comes without u r expecting it.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Julie..honestly belum..hakhakhak..:-P so busy with life kononnya. Tapi suka bising bising kan..the nature of being me..huhu..will be doing it maybe after syawal..thnx julie..hope for the miracle to come lah ni tu yg tggh2..and yess..zoey mmg cute sgt!

      Delete
  3. beb, aku tau sungguh cliche aku mengatakan ini but surely one day, Allah will answer ur prayers to have a lil' baby as cute as zooey / even cuter for sure!!! pastu tembam berlapis2 peha n leher. hehe. tapi kan, ini jujur aku katekan based on pemerhatian aku terhadap zabi aydan. dia pun sama mcm budak kecik kt bank tu. dia skrg adalah sgt friendly n loving even with strangers. BUT, aku perasan dia akan lebih suka pergi kat orang2 yang nature nya penyayang n lembut, n sukakan budak2. even dgn kakak2 ipar aku pun dia pilih. dia suka pegi kat sorang kakak ipar aku ni yg mmg loving n suka budak2 walaupun kakak2 ipar aku yg lain adalah moms too. kids innocent tau, hati suci, n they dont lie. they know, when they know... u know? haha. =) x caya? selama ni pun zabi aydan pun ok aje dgn ko.. dia x nanges, x cuba lari.. so yeah... kids love u ajue!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?budak budak suka kat aku kan? (perasaaan)..yeah kids are innocent. Muka comel pulak tu..especially bila dia dah start bijak and start to be friendly with others..ya Allah memang cute arh!.hey bila nak jumpa za lagi ni?hehe

      Delete
  4. ala zura..saya pun mcm itulah dulu..asik ngeluh je ehehehe..asik2 nangis asik2 tensen..nak2 lagi bila semua opismate yg kawin nak dekat2 sama dah beranak pinak.xpa diskus with hubby dulu dia nak buat ke x check up ni sbb biasa lelaki ni malas sikit nak p check up.you can go when u r ready :) .banyak reference ttc blog bg suggestions tmpat utk check up kan?.just enjoy ur life ok :)

    ReplyDelete
  5. hehe, thanks julie..sekarang buatla jugak research, taula sikit sikit about all the treatments, who i need to see dan sebagainya..tapi masih belum buat lagi..just enjoy our life first and and sort things out..thanks again!

    ReplyDelete