Sunday, August 26, 2012

fraser's hill

happy sunday ya'll!

aaah sedih sungguh rasa hati bila besok akan memulakan kembali sesi pekerjaan setiap hari dan berharap agar jumaat datang dan bersedih bila hari ahad..

oh bilalah aku boleh buat kerja yang aku suka?

by the way, seminggu cuti yang heaven ini, adik aku ajak pergi fraser's hill. because we've never been there, has, my sil is quite familiar with that place, jadi kita pergi. we went there and stayed at tm apartment. perjalanan sepatutnya ambil masa selama dua jam sahaja dari kepong, 2 jam setengah jugak sampai sebab nak naik ke bukit tu jalannya kecik dan ada kereta slow gila di barisan paling hadapan, nak taknak kena ikut jugak kereta plat no penang ni. adoinya pun bang, kalau lambat, duduk di kiri jalan bagi orang lain lalu. i'm not driving, so aku tak ambil port sangat. tapi abah dah bising-bising macam dia pulak bawak kereta. haahaa..

tak banyak tempat yang boleh jalan-jalan kat sana. but it is just a good place to have a nice cold stay and enjoying the view. veri nice, much colder than cameron higlands. ada hiburan sikit-sikit like paddle boat at allan's water, horse riding memanah dan menyumpit at the paddock. untuk orang yang suka burung, boleh birdwatching kat sini.



and i think people who are not familiar with this place will need this map, especially to those who stayed quite far from the clock..i got it free from the souvenir shop at the food court.



this clock..



'you are entering an important bird area'



balai polis pun cantik gila. post office pun cantik jugak..



and had oblong for breakfast.


paddle boat, rm6 for 15 minutes.

and memanah, which is kind of fun actually walaupun baru first time memanah. 10 arrows for rm8 per person.

the trip was fun, the road down from the hill was bad. will be uploading more photos after this.

bye!

2 comments:

  1. yup! sini memang tempat erbaik untuk rehat-rehat tenangkan minda... :)

    ReplyDelete