Monday, May 14, 2012

nerd

nerd tapi cool. source: google

tadi pagi aku sempat tengok wipeout.

wipeout cerita best. kita boleh gelak kan orang tanpa rasa serba salah lepas tu pengacara dia pun ala-ala sengal sikit. lepas tu rasa kagum gila dengan finalist sebab boleh mengatasi segala rintangan dan cabaran dan dapat 50,000. best woo..

the thing about this morning's wipeout is, ada seorang nerdy pakai spek besar dan permulaan perlumbaan budak perempuan itu memberitahu makna dna, rna dan protein. aku pun kata pada diri sendiri. woi nerd nya kau!

lepas tu aku teringat tenatang diri sendiri yang selalu post dan whining pasal science and cakap science cool, kadang-kadang kata science cool tapi kerja tak cool dan sebagainya...

aku rasa aku nerd jugak macam perempuan tu.

bila ingat diri sendiri macam nerd jugak, terus rasa tak cool.

aku kan suka jadi orang cool. untuk jadi tidak cool dengan terjebak dengan hal-hal bajet cool lepas tu asyik tulis science is cool adalah memang tidak cool langsung..

okaylah, i promise to myself, aku tak nak dah tulis benda-benda tak cool macam ni.

by the way budak nerd tadi pusingan pertama pun tak lepas. tak cool.

No comments:

Post a Comment