Monday, April 16, 2012

suits

2 hari berturut-turut, my husband was away for work and i was home having my me time. it was nice, nice bukan sebab husband takde aku boleh lalala gembira. mostly memang boring tahap gaban bila azmi tak balik rumah walau jam menunjukkan pukul 8.00 malam. tapi these two days, with loads of movies to watch, tanpa ragu lagi aku boleh hidup seorang diri dan tidak boring lagi.

one of the movie list is suits series. already watched the whole episode of season one. siapa yang tak tahu suits cerita apa, it's like a gossip girl series but this time its not about the budak sekolah tak matang gaduh gaduh dan with sex scene all over the place and tukar-tukar pasangan tanpa ragu, but its about the life of a lawyer name harvey specter and his kick ass clever to the max associate, mike ross. ada gaduh-gaduh jugak, ada aksi tikam-tikam dari belakang but in a more educated and cooler ways. more info here.

Suits intertitle.png

walaupun aku bukan lawyer dan ada ayat-ayat yang aku kena cari gogle translate or wikipedia (and one of them is subpoena which has been extensively use) tapi aku layankan juga. its like non-science person layan csi, non-lawyer layan suits. ayat sarcastic kelakar, harvey yang cool, pemikiran mike ross yang super awesome, dan hot chicks yang confident.

so siapa ada astro, and of course mesti ada DIVA universal channel sebab aku yang ada basic astro pun ada diva, please watch, mesti jatuh cinta. kena sabar dengan iklan SMASH sebab bagi aku cerita SMASH sangat over rated padahal tak sedap mana pun lebih baik tonton suits. mungkin boleh dapat ilmu macam mana kita nak saman orang, knowing the simple terms like house court and subpoena and paralegals, and 12,000 dollars for a suit.

tonton hari ini, pukul 10 di diva ye. :)

4 comments:

  1. ajue aku pon obsessed dgn suits.. makes me miss my job tau hahaha! betul smash adelah x blh beat glee hehee

    ReplyDelete
  2. okay! added to the list of series I have to watch. sounds awesome. handsome tak hero2 nyer? cause kalau hero handsome, citer tak best pun aku layankan... kekekek (dasar orang takde bf memang camni... :P)

    ReplyDelete
  3. dina. betul sesangat! glee is much better compared to smash. and tengok cerita ini buat aku rasa nak jadi lawyer pulak..hawhawhaw!!

    ina. hero dia bagi aku macam ada persona gittew.. mike ross adalah cute, harvey adalah macho sesangat..silalah tengok sambil drooling erh!

    ReplyDelete
  4. zura,aku pon peminat setia suit!!!!
    suka sgt.heheheh

    ReplyDelete