Monday, April 30, 2012

the holiday

hari ni aku nak mengishtiharkan untuk diri aku sebagai hari cuti. but still aku datang office and berfoya-foya boleh? monday blues, plus besok cuti hari pekerja, its not a sin to anggap today as hari cuti no? and i came to do some labwork last saturday. jadi tak pe lah kan.

anyway, did you the readers join bersih recently? i bet your facebook wall must have this gadoh gadoh punye cerita and telling you guys whos right and wrong, the truth, with the video, with the police and the orang awam being beaten lah apa lah..

aiyoo..

its a sad thing to happen to this country, dulu malaysia aman tenteram. what happen?

honestly, i am neutral. aku percaya masing-masing ada salah and silapnya. both parties have their own flaws. plus, you need to be open, you need to listen and observe from both side, jangan dengar dari satu pihak je sampai kita pun jadi kuli tak bertauliah. i dont want to be bias. but what both side did to each other are wrong. polis pukul orang awam, orang awam hentam kereta polis, polis tembak pakai pemedih mata, orang awam merosakkan harta benda awam...~

kalau nak berarak, berarak lah. berarak in peace. kalau nak bagi gas pemedih mata, bagilah. but in moderation lah jangan sampai orang awam tercedera, or sampai orang awam sesak nafas dan beri kesan teruk.

kita sesama islam, basic thing that Islam teach us is to be kind to each other. bagi hati sikit kat orang ramai tak kiralah dia dari fahaman mana pun. sesama Islam jugak. politics are dirty. macam-macam konspirasi ada di sana sini. tak kira dari sebelah mana pun. so dont make it dirtier.

dont get me wrong. it is just a piece of thought.

No comments:

Post a Comment