Sunday, March 11, 2012

almost 2..am..

hari isnin nanti aku akan ada presentation. mati. sebab last week punye presentation, soalan sikit punya ilmiah, rancak, hebat dan sebagainya. macam mana kalau aku kena bantai nanti? aku selalu fikir aku tak pandai tapi memang aku tak pandai pun. study pun malas. literature review pun sepatutnya kena buat FROM NOW ON masih belum buat. by the way, masih belum jadi student, jadi chill lah!

chill kepala hotak kau lah. bila chill jadi cenggini lah! terkapai-kapai mencari journal di sana-sini. matilah aku isnin ni present. bukan present main-main, present depan 2 orang prof. research officers, drs, ex-students. padan muka siapa suruh nak sangat buat kerje kat situ? kan dapat extra nervous.

and isnin ni pulak ada budak nak mintak bact clone dengan aku. okay, aku okay, today sepatutnya dah boleh siap, tapi entah macam mana, culture yang aku shake satu malam tu boleh pulak aku selamba masuk centrifuge dan terus ekstrak plasmid. tak teirngat langsung nak buat glycerol stock. padahal itulah tujuan utama! yang penting glycerol stock! bengong! mengamok aku keseorangan di dalam lab sambil mengenangkan nasib diri. tak pasal-pasal kena repeat balik. nasib baik plate sulture tak buang. hampeh!

mungkin itulah natijahnya kalau datang lab hari sabtu. tak seronok buat lab hari sabtu ahad kat sini. kat johor best mungkin lab kecik dan senang ke sana-ke mari.. tak sejuk sangat pulak tu. lab sini canggih je lebih, tapi dari mesin ke mesin bapaklah jauhnya. aku dah cerita sebelum ni. kerja yang penat, makin bertambah penat. last-last give up, dah jom balik! malas nak layan dah.

and i got this quote from facebook, mari baca sama-sama;


sorrylah gambar kurang jelas. but i think u still can read it right? sangat berguna. and i truly believe that, work is work. jangan ktia jadi hamba kerja sudah. 

but in my case, i need to, or else tak grad. even aku tak start pun lagi. huhu.

No comments:

Post a Comment