Thursday, February 2, 2012

kembangkan hobi

dulu, masa kecil-kecil comel, hobi kegemaran adalah melukis. makin besar menggemuk, hobi melukis yang murah pun makin menghakis, tapi hobi membeli belah pula mengembang dengan pesatnya. dulu siap beli sketch book untuk tiru lukisan-lukisan best macam sakuragi hanamichi dunk bola, atau cikgu ansai yang comel. nobita dan doraemon lukisan kanak-kanak, aku tiru lukis masa darjah 5.

jadi bila tengok emila pucci yusuf punye blog, keinginan nak lukis kembali balik! hoyeah! jadi mari beli sketch book dan mula melukis. untuk kes aku, mari pakai rough paper hasil print tak jadi thesis dulu dan pen lab.

ada sesiapa yang berminat untuk mengasah bakat melukis? marilah pergi jengok;

so you wanna draw? - dari emila yusuf. mana tahu boleh cipta poscard sendiri dan menjadi pelukis ilustrasi cerita ombak rindu II? :)

No comments:

Post a Comment