Tuesday, February 21, 2012

calling calling!


got this email form my sv. bangkok ~ yummeh. plus, it will be published in BMC. terus nak menyemangatkan diri untuk tulis one paper target paper publish in BMC. tapi for this one, hmm, tak sempat kot.. huhu..plus, aku hanya ra. talk about publishing papers; masa masters takkan tak pernah publish paper?

yup, memang ada. tapi cuma biasa-biasa. the one with no impact factor. paling baik hanya index journal. but after this mesti berusaha keras untuk publish at least one paper per semester (waaah tinggi cita-cita). hopefully boleh sebab this time i'm dealing with side project, hope that this side project boleh mendatangkan hasil yang lumyana. so for my master, kalau sesiapa yang interested in knowing the added value of ficus deltoidea, you can go here. kena download pdf macam biasa. and the other one published in MJM here muka surat 30. this one the editing was bad. tertinggal reference, margin lari, macam-macam lagi lah. anyway, during my master, i managed to present 3 posters and 1 oral presentation. i can say that the oral presentation was memorable because it was an international conference, the speakers are drs and profs, and they all come from various countries.  

muka lega lepas present. supervisor saya yang 2 orang paling comel. 

muka tanned sebab baru balik pulau perhentian.

muka cuak, tangan menggigil, tapi nada suara kena bajet confident. 

ini sahajalah pencapaian yang aku mampu capai sepanjang proses pembelajaran aku dulu. tapi seriously, untuk aku memang masih tak cukup. ra lain, master student lain, sampai pergi oversea untuk present novel research. kira aku ni, tak mencapai tahap tu lagi. tahap yang rendah lagi. well, mungkin this time aku boleh memberi cabaran kepada aku sendiri untuk terus berjuang. itu sebab aku diberi anugerah untuk rembat peluang belajar lagi supaya aku boleh puas kan hati aku untuk mencapai perkara yang aku nak? 

maybe kan? aku tak tahu, tapi aku akan sentiasa positif untuk meneruskan perjuangan. hehe..

kepada rakan student and bloggers,  Ina and Mama, marilah kita berusaha!

ps: fuh! first time ni cerita pasal kerja buruh secara terperinci ni. heehee..

2 comments:

  1. Good luck to u too..

    Zaman Master ko best ok. Aku tak ada pun nak present lagi since Master coursework saja.

    All the best again to you!

    ReplyDelete
  2. oh mama.. certain time je best, certain time sengsara jugak..hehehe

    ReplyDelete