Friday, February 24, 2012

brother's wedding - wedding tema pink

brother's wedding sebelah lelaki berlaku pada 2 mingu lepas, di dewan yang sama aku kahwin dulu. a simple theme, with pink colour. so mari lihat gambar terus menerus diambil dari dari facebook sendiri:



tukang ambil kek, aku. tukang bayar dan pilih pengantin sendiri lah. kek adalah dari secret recipe lemak berkrim disukai ramai. oh lihat gerbera pink tu! idea i untuk centre piece meja, tapi sebab ada lebih letak sekeliling kek. 



close up sikit. sebenarnya bunga kecil lebih elok untuk mangkuk yang kecil ini. TAPI AKU TAK BOLEH TAHAN TENGOK GERBERA CANTIK GILE TERUS BELI! muahaha..



memek muka semua kena serius comel. omg i gemok tapi i tak peduli asalkan i gembira. OH LIHAT BAJU PENGANTIN PEREMPUAN IN CREAM TU MAK I YANG BUAT TAU!! hihi.. pengantin lelaki yang pakai tie bukan bow tie. bow tie import khas dari prancis kata pengapit. full suit tak tahu dari mana. encik suami dan i tiba-tiba lari tema. haha!



gambar superfamily ada sepupus, atok makcik, pakcik, adik mak abah, menantu budak kecik. walau terpotong di sana sini, tapi tetap suka sebab semua muka excited! like 18x. :)



gambar comel si debab kuasa 2. ada entiti asing bersuit di belakang yang tak dapat dikenal pasti.



dari kiri, anak pertama yang comel, anak kedua yang annoying, emak yang manis, menantu kedua yang vogue, anak kedua yang gembira, abah yang bermuka cuak, menantu pertama yang maintain cool.



last, gambar si montel 2 orang ini. see the balloons? sebelum majlis terhias cantik di atas pentas dan di sepanjang aisle, tapi habis majlis semua hilang. sudah dijangka. ada 4 biji tersasar sampai ke bumbung dewan. 

anyway, gambar official mesti lagi cantik. ada muka hodoh i! bahaha. majlis run smoothly. alhamdulillah. kalau nak dibandingkan majlis ini dan majlis aku dulu, majlis ini lebih proper. lebih relaks sebab pagi tu tak payah nak kelam kabut (tak ada akad nikah). lagipun mak dan abah dah tahu nak buat apa. ada pulak aku yang tukang lari ke sana ke mari. aku juga tukang letak kek kecil dekat tempat makan, susun meja kek, letak sudu dan pinggan atas meja kek (saat akhir), susunkan kedudukan mak dan ayah pengantin perempuan supaya pengapit boleh duduk sebelah pengantin, pujuk mak pengantin untuk duduk atas, susunkan pengapit supaya iring pengantin dari belakang, jadi makcik penghidang teh untuk acara minum teh, bagi Q pada mc untuk start kan lagu bila pengantin sampai. 

hehe, macam banyak sangatlah kerja. tapi takpe, penat berbaloi dan hati gembira. 

dah lah tu je bai.

4 comments:

  1. nak tempah baju kat mak ko boleh tak? please!!!! so nice la!

    ReplyDelete
  2. boleh..but kena tanya mak aku dulu kalau dia sanggup nak buat baju macam ni lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. OMG, baju pengantin gorgeous giler! simple but sgt cantik okay? tell your mum yang aku minat, nanti nak tempah~ sekian terima kasih.

    (montel2 comel takpe ju-are, kekekek~)

    ReplyDelete
  4. hehe, boleh nak tempah.. harga kawan-kawan aku up 30% macam biasa. kekekeke

    ReplyDelete