Wednesday, January 25, 2012

raya cina

bagaimanakah denan percutian kalian semua?

mine - sangat best. mungkin sebab pergi jalan-jalan naik kereta. i memang pejalan tegar. tak kisah pergi mana, asalkan hati gembira. 

dan pergi alamanda berkaraoke dan main bowling. whole day kat alamanda memang best! kalau ada cerita best, for sure sambung tengok wayang pula di pawagam. tapi sebab dah pergi tonton underworld the day before, kita tunggu cerita best lain pulak keluar untuk tonton.. 

oh ye, siapa belum pergi tonton underworld, sila tonton. dan oh, kalau rasa tak mampu untuk tahan mata tonton filem kejam, jangan pergi tonton. hehe..

jadi hari selasa, heading south to tampin hometown lagi satu, hometown sebelah mak. one thing about raya cina is that no matter how rich u are, kerja besar ada vios lalala, kalau masih belum kahwin, masih boleh dapat angpau. untuk kami (aku and husband), dapat juga angpau! haha, tak malu..kami tolak-tolak segan nak ambil angpau (sebab mak kata kami tak payah bagi), tapi uncles and aunties kata tak pa, belum jadi mak and bapak lagi.

sebab segan, next year for sure akan beri paket merah sebab segan walau mak kata tak payah bagi T_T.

jalan ke tampin, ke cheng, dan ke ayer molek. singgah jasin untuk hantar adik, dan ikut abah pulang ke kl sebab husband cuti lama jadi dia balik batu pahat untuk berfoya-foya sebagai orang bujang (bini kena kerja)..

jadi kesimpulannya, cuti best! nanti ada 4 hari cuti lagi..bestnyeeeeew...


No comments:

Post a Comment