Thursday, January 5, 2012

nerves

dari sehari ke sehari aku nak mendaftar diri as a graduate student (again) tapi aku macam hold dulu. hold dulu. aku pun tak pasti apa yang aku tunggu. kalau aku hold pendaftaran, aku hold permohonan scholar. kalau aku hold permohonan scholar, lambatlah duit scholar masuk..

jadi apa yang aku tunggu?

mungkin cuak yang melampau?

atau masih tak percaya yang aku sanggup menghadapi perkara yang sama lagi?

mungkin sebab raut wajah muka dr y kat lab.

bila aku semangat bercerita tentang apa yang aku buat pada dia, dia macam "are sure u want to go through all this?" mungkin dia tak menyuarakannya, tapi dari riak muka aku dah tahu. even masa aku first-first decide untuk join the team, dia macam tak approve. dia macam, "you better be careful, super careful. or don't join this group at all"

tapi sebab aku degil dan gila. dan sanggup ambil risiko kononnya, aku gagahkan jua. i know it will be hard for me, sebab bidang sangat lain dengan previous bidang, tapi aku degil dan gila. what can u expect from a person who is degil dan gila?

maybe she's concerning about money. aku faham aku faham. but it seems like this grant macam aku yang punya, so i think i can buy whatever i want. cuma kena berjimat cermat sikit. pn i pun kata duit prof r tengah banyak, boleh beli barang. plus, banyak barang lab aku rembat yang lama-lama punya, yang previous work dulu. jadi hanya guna saja tanpa perlu beli banyak barang sangat. ayat tak boleh blah nak sedapkan hati..

by the way, where is my new blog eh? kata nak buat blog baru untuk bsing pasal kerja buruh?

heheh, nantilah. sedang mode mallas sangat.

bye..

2 comments:

  1. no halla ajue..ko leh pyer..yg ptg confident n usaha..good luck babe

    ReplyDelete
  2. hehe, thanks shima! bila aku nk jumpa ko nih?

    ReplyDelete