Monday, December 26, 2011

hantaran berbajet rendah

seperti yang telah diberitahu sebelum ini, gambar hantaran telah di upload! yey! jadi di bawah adalah hantaran yang telah dibuat sendiri oleh aku semasa wedding adik aku. hanya simple simple saje,agak crowded sikit, tapi tak apalah, asalkan aku bahagia. 

tapi honestly, hantaran yang dibuat adalah berbajet rendah. barang yang digunakan hanyalah tissue pink ikea, alas polisterin, dan sedikit reben. bunga dibuat menggunakan 100% tissue pink ikea, termasuklah pembalut polisterin. kalau nak tahu cara buat bunga dari kerts tissue, boleh google 'paper flowers' insya Allah ada. oh ye, sedikit bunga baby breath di situ supaya tak nampak kosong sangat. 

peringatan: kos memang rendah, tapi tenaga dan komitmen yang diperlukan adalah sangat tinggi ye! huhuu..


beg tangan

sirih

cincin dan duit mas kahwin

perfume set

wallet and cermin mata

hantaran adalah 5 balas 7. dan drama nak letak hiasan bunga duit mas kahwin diselesaikan dengan meletakkan album gambar sahaja. cukup. hiasan baby breath juga cukup gorjes (bagi aku). 

oh ye, nanti aku upload pula gambar hantaran gorjes dari pihak perempuan pula..

ps: i love weddings :)

10 comments:

  1. serius cantik. simple but very nice...aku suka.:)

    ReplyDelete
  2. idea yg bagus utk jimat kos, cantik lak tu so schwettt..!! =)

    ReplyDelete
  3. mmg komitmen dan tenaga yang tinggi di perlukan...i pn terjebak same...

    ReplyDelete
  4. hei anonymous. i think i know who you aaaaaaarreee!!!! jangan nak bersembunyi di sebalik nama ye!

    ReplyDelete
  5. nice & simple... btw blh tak bg link camne nak buat bunga rose tissue ni?? dah goggle byk kali tp x jumpe... huhuhu.. klu buat tuk my E-day.. thx in advance..

    ReplyDelete
  6. hi sue, sorry for the late reply.. here's the link:

    http://foldingtrees.com/2008/08/flower-week-tissue-paper-carnations/

    dia bukan rose actually. tapi carnation, tapi bila tengok balik macam rose pun ade..good luck!

    ReplyDelete
  7. geram pulak tgok bunga pink tu..gebu2 pulak...cntiklah..mmg bertmbah cntik ade bby breath tu....

    ReplyDelete
  8. thanks cik mah! baby breath tu memang kalau letak kat mana pun cantik...sebab kalau letak bunga pink tu saje macam tak ummph pulak..thanks for dropping by.. :)

    ReplyDelete