Friday, December 30, 2011

new blog

i think i want to start a new blog.

based on my research. so that i can write what ever i want instead of doodling around in sheets of paper. takkan nak tulis hari ini tak ada result sebab aku pun tak tahu sebab apa. kenapa gel aku kosong? takkan nak tulis tu dalam lab report kan? so maybe i'll start jotting down on what i did, what i found, what is the conclusion, problems, solving the problems, journal that i found, read, important journals, latest papers, latest publications and so on. sebenarnya ada je satu software online yang boleh letak result and discuss about it online. tapi sebab my sv yang memperkenalkan ia, and it seems like he can access what i load in the net, i think no thank you lah.. i takut la.. hehe..penakut..

so there. nanti i beri link blog baru i so that korang yang interested (i bet tak ada pun yang interested, but nevermind) boleh layarinya. hihi..

bye.

Tuesday, December 27, 2011

graduate student

just now, i checked my mail and i received an email from my sv with the title 'being a graduate student'. i panicked. dia ni nak sound aku tak jadi student yang baik ke?

well, i'm not a good student after all. being an 'old student' like me does have two possibilities, being loved by the supervisor or being ignored by the supervisor.

i choose to 'be ignored' sebab kalau terlalu disayangi nanti work load banyak. kerja tak ada kena mengena pun banyak. but wth, kalau workload banyak, paper dipublish pun banyak. nanti senang nak menempatkan diri di universiti sebagai academicians..

oh ye, about the email. it's not a love hate email, thank God for that. rupanya semua student beliau dapat email tersebut. there were links of website that give us tips and how to become a graduate student. hehe, panicked pun hilang dengan serta merta. terus kena baca link yang diberi dan harap dapat jadi grad student yang baik.

link yang diberi adalah:

the graduate school survival guide
how to become a great graduate student
what makes a great graduate student

ps: baca tajuk pun takut.

Monday, December 26, 2011

hantaran berbajet rendah

seperti yang telah diberitahu sebelum ini, gambar hantaran telah di upload! yey! jadi di bawah adalah hantaran yang telah dibuat sendiri oleh aku semasa wedding adik aku. hanya simple simple saje,agak crowded sikit, tapi tak apalah, asalkan aku bahagia. 

tapi honestly, hantaran yang dibuat adalah berbajet rendah. barang yang digunakan hanyalah tissue pink ikea, alas polisterin, dan sedikit reben. bunga dibuat menggunakan 100% tissue pink ikea, termasuklah pembalut polisterin. kalau nak tahu cara buat bunga dari kerts tissue, boleh google 'paper flowers' insya Allah ada. oh ye, sedikit bunga baby breath di situ supaya tak nampak kosong sangat. 

peringatan: kos memang rendah, tapi tenaga dan komitmen yang diperlukan adalah sangat tinggi ye! huhuu..


beg tangan

sirih

cincin dan duit mas kahwin

perfume set

wallet and cermin mata

hantaran adalah 5 balas 7. dan drama nak letak hiasan bunga duit mas kahwin diselesaikan dengan meletakkan album gambar sahaja. cukup. hiasan baby breath juga cukup gorjes (bagi aku). 

oh ye, nanti aku upload pula gambar hantaran gorjes dari pihak perempuan pula..

ps: i love weddings :)

Friday, December 23, 2011

thousand years

people now are madly in love with thousand years song from christina perri kan? ooowh me to! bila baca status dina in facebook, and friends of her bagitau ia adalah soundtrack twilight, terus aku macam owh yeke?

ok sangat teruk, sudah tonton cerita tapi tak tahu lagu itu adalah soundtrack twilight. huhuu...

dan terus pergi lihat official music video, terus rasa macam nak nangis..

why?

sebab i can imagine that this song is dedicated specially for bella from edward. as you guys read my posts on early 2009, u'll know that i am the pathetic edward cullen's die hard fan (edward cullen yer, not rob pat. ada beza di situ). bila dengar lagu ini, perasaan lama muncul kembali! perasaan yang mana aku berada di dunia sendiri, perasaan cintakan edward tanpa berbelah bagi (whaaaat?), perasan berada di forks. haha memoirs. i think i really need to read those books again..dah start rindu..heh..

"i've been waiting a century to marry you, miss swan" kata edward kepada aku miss swan. 

love~




dhia

cerita dhia kat tv3 pukul 7 setiap isnin hingga khamis dan jadi rutin harian aku. aku jarang tengok drama sambung-sambung excited bagai macam ni. sejak dua menjak ni hebat pulak mengikut sebab aku tengok dari awal. masa cerita tiz zakiah dulu pun aku ikut juga cerita tu. tapi ending tak sempat tengok..huhu..

selalu aku tengok sorang-sorang lah sebab azmi balik lambat. kalau dia ada kat rumah pun, dia rela main game kat henfon sebab dia tak boleh tengok watak ako mustafa nama azmi kena aniaya. tambah pulak, dok asyik sebut azmi azmi azmi, berdesing telinga dia. jadi aku tengok sorang sorang.

lepas tu, semalam tengok lagi. tapi tak sempat tengok awal-awal sebab terleka tengok laverage. apedaa..tiba-tiba dah 5 tahun kemudian. tiba-tiba mak dia dah tak kena kacau dek hantu raya. tiba-tiba dhia ngan zikir dah duduk rumah sendiri. tiba-tiba si zety dah pergi uk, dah balik dah pun. apa ni? aku terlepas cerita tu 10 minit je kot? adoi..

part yang buat aku macam ingat sangat tu, part dhia tak boleh mengandung lagi. dah 5 tahun still tak mengandung. mak mentua asyik call sampai 3 kali seminggu semata-mata nak tanya dhia tu dah mengandung ke belum?

bila balik kampung, tiba-tiba si nenek tengking, kau ni boleh mengandung ke tidak?! kenapa sampai sekarang kau tak mengandung lagi?!  terkebil-kebil si dhia tak tau nak cakap apa..sampai zikir kata kalau macam nilah, abang sanggup tak balik kampung jumpa mak dan nenek sampai bila-bila, kata zikir. waah baiknye zikir.. *mata bersinar*

dalam hati aku pulak rasa macam nak pukul mak dengan nenek dia tu aku tak tau la orang macam ni wujud lagi ke tak, tapi entahlah, dia marah dhia dalam tv, aku pulak yang terasa...

terasa ke?

elok-elok semalam pulak first day cycle, silaplah cerita dhia tayang scene tu. mulalah jiwa kacau. tambah pulak orang herdik kau macam tu. ewah, macam aku pulak dhia kan..tapi tak pe. yang penting hati kena kental. tapi kental-kental pun hati tetap kiut jugak. kadang-kadang tumpah jugak ayaq mata jatuh atas milo suam. masin milo aku sat.

tapi takpe la..aku bukan fikir sangat pun hal ni. dah lebih setahun kami kahwin, jadi dah tiba masanya untuk 'seek a professional advice' kot. haha, wish us luck..

* dalam kepala dok harap cepatlah citer dhia ni habis. bagi ending teruk-teruk sikit kat mak dia tu. jahat gile!!!*emo*

Tuesday, December 20, 2011

kahwin

sana-sini orang kahwin. setiap minggu kena book sebab every week ada orang kahwin, sabtu ahad pulak tu. alhamdulillah rezeki orang kahwin. dapat merasa nasi minyak tiap-tiap minggu. :)

oh, lupa ucapkan assalamualaikum dan good morning. awal puan azura kita hari ni ye.

jadi sediikit kisah perkahwinan keluarga terdekat yang terjadi baru-baru ni. Alhamdulillah, selesai satu bab, bak kata mak. segala-galanya berjalan lancar. wedding yang telah diorganizekan oleh pihak perempuan telah berjaya buat perempuan drooling nak buat wedding macam tu juga. yang dah kahwin macam aku pun rasa nak kahwin lagi. hee..





konsep adalah wedding garden. it was a very beautiful wedding. aku suka pendekatan pengantin yang mengamalkan konsep simple but sweet. tak payah kerawang-kerawang labuci overloads sangat. baju buat sendiri, yang simple, yang cantik, lepas tu boleh terus jadi milik sendiri. puas hati. adik aku pun hanya berbaju melayu samping dan songkok. people will say, eh nanti tak nampak raja sehari nya. but i think that the glow of pengantin baru sudah cukup untuk orang cam kita as pengantin kan? pendapat aku.

while for the vanue, very nice. jemputan adalah kecil. jadi tidaklah kita nampak macam crowded. suasana juga tenang. aku suka tenang-tenang ni. ada tempat lepak untuk kawan-kawan. ada pemandangan tasik, ada bunyi burung. cuma panas sikit sebab tak ada kipas (ada, tapi tak kena kat aku, muahaha!). tapi petang tu hujan juga. nasib baik tak hujan waktu perarakan masuk. 

the food was nice too..sedap sangat..mungkin sebab ni first time aku menghantar pengantin dan duduk di meja vip? ada ikan sweet sour, ayam steam kot dan lauk-lauk lain yang banyak dan sedap. ada kuih favourite tapi tak sempat makan sebab ada ABC! dan kenyang jugak. air pula warna ungu. heh. konsep meja untuk vip dan pengantin adalah meja bulat dan meja tetamu lain adalah meja panjang. 

okay, dah itu saje. panjang pulak cerita. nanti aku update cerita hal favorite which is hantaran.  

Friday, December 16, 2011

selfnote

for you to study and remember..

go here.

expert

besok adalah harinya. hari parents aku dapat menantu baru. habislah azmi, tak jadi menantu kesayangan dah, takhta pengantin paling baru pun dah dirampas. redha. haha.

dan aku juga ditugaskan buat hantaran macam biasa. macam biasa konon expert sangatlah! eh tidak, saya tidak expert. tapi setakat hias-sikit-sikit pun bolehlah..

tapi bila dah orang-orang lain, waima pihak pengantin tu sendiri tiba-tiba nak tambah itu ini di saat-saat akhir, mahu tak pening kepala dibuatnya. tak pasal-pasal aku mengamuk di pagi hari sebab besok nak kahwin, tiba-tiba ada permintaan nak letak duit mas kahwin pula kat sebelah cincin. aku dah susun elok-elok, tinggal nak letak sikit lalang kat keliling barang, tiba-tiba tambah barang baru. 

pening.

selalunya, pemikiran orang tua dengan orang tak berapa nak muda macam aku ni bercanggah. aku tak berapa suka idea letak bunga duit kat situ. bercampur-campur pulak temanya. selalunya, bunga duit untuk hantaran tradisional mungkin bolehlah kot. kalau aku, gulung-gulung duit sudah. aku suka simple, tapi mungkin simple aku tak memberi suka pada orang lain.

apa-apa jelah..aku jugak yang volunteer nak buat hantaran ni. 

sama juga hal-hal pengantin yang lain. si anak nak bagi doorgift botol hias-hias letak muffin, parents pulak nak paper bag kasi orang senang pegang. bila tambah paper bag, takkan nak letak seketoi barang tu je? sudah sibuk cari kerepek bungkus-bungkus untuk tambahan. tak cukup, tambah lagi barang lain. sampai bertambah-tambah kos untuk satu doorgift tu saje. paper bag saje boleh makan 50sen satu. kalau untuk 1000? kiralah sendiri. last-last, orang buang jugak. lebih baik doorgift yang kos sampai rm4-5 (yang isi kerepek, telur, cawan yang sangat kecik, barang hiasan dan sebagainya) digantikan dengan satu kotak yang sangat cantik, diisi dengan muffin yang sedap sahaja, atau botol jam yang ada jam nenas yang sedap (yang tak sdap pun tak kira) , yang mana kotak cantik boleh letak brooch cantik atau barang kemas cantik, dan botol jam, boleh buat isi rempah ratus dan kegunaan dapur yang lain..

kualiti adalah lebih baik dari kuantiti..

dan lagi satu.  please, kalau misal kata korang korang sendiri yang nak sponsor barang hantaran, atau doorgift, silalah beritahu pada tuan rumah/tuan badan awal-awal..kalau boleh 3-4 bulan sebelum. lagi awal lagi bagus. senang untuk tuan rumah buat bajet. tidaklah bertindan-tindan. hantaran juga begitu. kalau nak sponsor kek, beritahu awal-awal supaya tukang buat tu boleh buat extra hiasan. ni kalau tiba-tiba ada orang nak sponsor kek, besok dah nak kahwin, hantaran dah tempah, dah ada ambik dah pun, lepas tu kalau tak letak kek atas hantaran nanti kecik pulak hati, menimbulkan rasa serba salah yang tak terhingga kepada tuan rumah/ tuan badan. kalau jenis terjah, lantak kaulah nak terasa, itu lain cerita. kalau ikut orang tua yang sangat menjaga tata kesopanan dan kesusilaan ni, letak lah jugak walau lain corak dan hiasannya. bilangan hantaran jadi genap. gambar dah tak berapa nak lawa sebab ada satu hiasan hantaran yang lain dari yang lain, dan genap. lepas tu sedih sebab wedding tak perfect. haha over kau..

dan macam-macam lagilah..selalunya, hal wedding memang macam tulah. hal berselisih pendapat dengan orang tua mesti ada. hal melanggar pantang, hal hantaran, hal do's and don't's semua ni..sebab zaman kita lain dengan zaman dulu. zaman kita barang mahal, jadi semua nak jimat kos, tapi cantik nak cantik juga. bergantunglah pada citarasa masing-masing. bergantung jugaklah pada tuan badan macam mana nak handle hal-hal macam ni. ni tak cerita lagi hal mak andam over atau makcik saudara over. lagi panjang entry aku ni pulak..

sekian..


Wednesday, December 14, 2011

sepatutnya

aku sepatutnya buat kerja ni. dah siap letak paper sebelah kiri ni.. dah buka pun 'new document' konon untuk buat ringkasan pemahaman aku macamana nak mengetahui fungsi secara taksonomi untuk protein yang terpelihara dan unik dalam patogenik bakteria. hah, hamek lah kau sub tajuk thesis aku (atau paper) yang akan datang. walaupun bukan aku yang buat, orang lain yang buat, aku diberi hak untuk mempergunakan maklumat ini bagi menjamin kenovelan thesis aku itu.

tapi bila sudah 'online' dan terus bukak 'tab-tab' lain selain wikipedia, mulalah jari jemari melagha. baca blog orang lain adalah menu utama harian, facebook dan menjadi stalker adalah perkara biasa. main game selagi ada nyawa dan rakan-rakan untuk approve dan bantu. macam-macamlah!

bak kata kawan aku, awal-awal macam ni lah kena mengambul kesempatan sebab banyak masa free..nanti-nanti menangislah bila malam dan sabtu ahad pun kena datang lab untuk menghadap apa yang patut.

tak apa, dah biasa..

ada aku beritahu di sini yang azmi akan dipindahkan ke bukit jelutong?

belum..

jadi, ya. bukit jelutong. kami sudah cukup bahagia duduk di bangi, dan azmi 'dah biasa' berulang-alik ke bangsar yang jauh tu, bos beri arahan untuk pergi bukit jelutong. kerja di situ, minimum satu tahun. itu janji mulut aka janji palsu. kalau diikutkan mungkin akan bekerja di situ untuk selama-lamanya.

seminggu ni jugalah mengeluh, tersalah jalan, termenung panjang, bermuka sedih dan bermuram durja akibat memikirkan hal bukit jelutong. bermacam spekulasi liar bermain di fikiran kami berdua. aku dah awal-awal lagi frust menonggeng sebab kerja aku sekarang dah kira 'gear 2'. kalau segala-galanya dalam hati masih terumbang-ambing, maka tak apalah juga aku sanggup berhenti dan ikut zmi pindah ke bukit jelutong.

relakslah kan, bukit jelutong bukannya jauh manapun..

haih, jauh juga kalau naik motor tahu. yang aku pelik, berdasarkan apa yang azmi berita pada aku, orang yang ditugaskan ke sana adalah orang lain. azmi sudah naik turun pejabat bos untuk men'setel'kan hal ini. tapi dia yang kena pergi kenapa? kenapa?

dalam kepala otak aku, mungkin budak itu kaki kipas atau ada unsur-unsur politik di situ. maklumlah, gahmen ni, di luar nampak normal, di dalam macam-macam hal bergolak kita tak tahu. kata bos, 'awak masih muda, awak boleh belajar'. ape ke bangang alasan macam tu. oh ya, tempat kerja baru ni memerlukan seorang it specialist, yang tahu selok belok hal penstoran data. laki aku electrical engineer lah gila! ape yang dia tahu tentang penstoran data secara maya? penat-penat hantar ke uk untuk attend kursus, lepas tu dah belajar sana sini hal broadcasting, bila dah expert, boleh pulak suruh belajar benda baru yang totally different?

gila ka apa?

ke memang hal ni dah biasa dalam gahmen ni? aku tengok senario kat tempat aku dulu pun lebih kurang sama je. dah expert pakai gcms, buat cell culture, bukannya nak ambil orang expert tu as pekerja tetap ke. boleh pulak hire orang lain yang entah apa background research nya tu untuk dijadikan pekerja tetap. yang kontrak atau student, berbulu je lihat orang baru dapat gaji sedap kerja rilek. belajar pula dari orang yang bertungkus lumus cari method, gaji ciput, kais pagi makan pagi kais petang makan petang. last-last student lari, pekerja kontrak lari, mesin terbiar, tak ada siapa nak handle mesin, hantar semula orang baru untuk attend kursus yang sama. hadoila..

ha, kan dah melalut benda lain pulak aku.

jadi keputusannya, azmi terpaksa spend lebih sikit duit untuk travel dari bagi ke bukit jelutong. tengoklah macamana keadaannya. duit boleh dicari. tapi stress tak stress je nak travel hari-hari jauh-jauh macam tu.alang-alang baik hantar je laki aku tu ke soromban! pueh hati, boleh beli rumah murah kat situ..huhu..

sekian..

Friday, December 9, 2011

a-maze




mid valey - christmast - yesterday.

Thursday, December 8, 2011

post-zomba condition

hei ingat tak post zomba ini? setelah bertungkus lumus jadi zomba, hari ini pergi jumpa supervisor. okay, tak cuak sangat sebab jumpa kat office, bukan kat lab, jadi orang lain tak ada, hanya ada aku, sv dan prof dari uk.

english aku macam haram, aku nak explain terms yang aku tak familiar juga macam haram..

orang mat saleh ni, satu yang aku suka, kalau seteruk mana pun kau rasa, kau present sampah ke, kau explain bahasa alient ke, mesti dia bagi credit kat kau. contohnya macam tadi, dia kata,

'its a good plan. very good'

kalau kita orang melayu mesti kata siut kau mat saleh perli aku lah tu! instead aku kata,

'huh? good plan..? ooookaaaay, thank you!'

padahal nak jawab soalan darimana datang sample pun mengeelabah nih! huaaa! nangis..

nampaknya, skill pembacaan perlu dipertingkatkan ni. jangan malas-malas..kena rajin-rajin...

bye

Wednesday, December 7, 2011

katakan ini cantik - skirt


such an inspiration! boleh tengok lebih-lebih di sini..

zomba

balik ke zaman masa di u.t.m dulu..

stay up sampai pagi..bergelumang dengan papers...besok nak present..ilmu tak cukup...jadi zomba pun tak apa..cuak kalau supervisor tanya soalan lepas tu berkerut muka..

kalau dulu jumpa prof and report mana yang patut. nak buat lab pun ala-ala syok sendiri. dulu master, tak apa..sekarang, jumpa prof discuss discuss, lepas tu buat lab kena ada objektif yang jelas, kena pandai baca fikiran prof supaya apa yang disampaikan tu mencapai akal prof..fuiyoh..berpeluh..

tak apa. asal ada passion, apa-apa pun boleh, eh..

bye..

Tuesday, December 6, 2011

sepak u

sabtu lepas, sebab dah lama berangan nak memanjakan diri, aku dengan klik aku bercadang untuk ke ubud spa. waaaah ubud spa!

saje, nak melangsaikan hutang yang berlapuk lamanya. dulu sebelum kahwin, aku dengan klik aku yang sama jugak sikit punye bersemangat pergi survey-survey spa konon nak berspa before kahwin. sebab tak sempat, maka tak jadilah.. huhu sedih..

jadi bila dah ada masa yang terluang macam ni, kami pun bercadang nak buat full body scrub and body mask, mandi cinnamon plus lemon, dan urut seluruh badan. juga dihidang dengan air halia.

harga berbaloi! kami spend selama 2 jam setengah kat situ. rasa fresh sangat. sebab first time pergi mengurut, terasa  relax gila. plus, kulit rasa mulus gitu sampai sekarang.. :) cuma yang tak best nye spa kat sini adalah dekat sangat dengan kedai betulkan tayar kereta.jadi boleh dengar deruman kereta di situ.

bagi aku tempat ni boleh jadi tempat mengurut yang best. service yang baik. cuma kena hilang segan-segan tu sebab dia akan buat  FULL body scrub dan body mask pada kita. full tau! tapi tak delah dekat private parts dan bahagian dada..

harganya pun berpatutan. kalau nak pergi, boleh lah pergi ke seksyen 7 bandar baru bangi ye....!

Saturday, December 3, 2011

mintak

aku pergi makan bersama hubby. konon nak pergi mohamad chan yang terkenal sebab nak makan nasi itik. hajat tak sampai sebab penuh sangat macam biasa. jadi pergi kedai sebelah nya. mulut teringin nak makan nasi itik, dapat nasi ayam pun jadilah..

sedang makan, kami didatangi seorang bukan warganegara menjual pelekat ayat-ayat suci alQuran. dari jauh kami dah nampak, kami mula duduk tak senang. kami terus geleng-geleng bila orang itu datang di meja kami. apa yang dia cakap pun aku tak berapa nak dengar. kami teruskan makan dan minum tanpa mempedulikan dia. kemudian terus dia berlalu pergi.

dari jauh aku nampak orang lain bukan warganegara juga datang kat meja makan lain untuk jual tulisan khat dia. aku cepat-cepat habiskan air aku dan terus kami pergi bayar sebelum kami bertindak 'kejam' lagi.

ye aku memang jahat..

tapi kalau dah setiap kali pergi makan kat bangi setiap kali ada orang mintak sedekah, atau jual barang masa aku tengah makan atau bersembang dengan kawan-kawan aku, atau tengah bercinta,  rasa macam nak bagi penampar pun ade kat orang-orang ni...

bukan sekali, tapi dah banyak kali. infact siang tadi masa makan dengan kawan aku kat seksyen 7 bangi pun terkena jugak. aku terbeli buku surah-surah pilihan dengan niat nak membantu. lepas beli tiba-tiba dia promote suruh aku datang talk MLM. apehal?

aku rasa macam nak tendang dia masa tu jugak.

mungkin sebab kawasan bangi kawasan melayu ISLAM, jadi orang-orang melayu ni jenis tak kisah, dan suka menderma, jadi aktiviti ni memang sangat hebatlah di bangi. ya, orang lain tak kisah. tapi AKU KESAH.

okay, aku tak kisah kalau mereka datang, aku kata taknak, mereka pergi. kalau aku nak, aku akan beli macam kes tasbih dijual masa aku tengah makan kat satu tempat kat bangi sebelum ni. tapi yang datang, main paksa-paksa pujuk-pujuk sampai rasa nak bagi penampar dan terus menimbulkan rasa kejam dan caci maki dalam hati.....

tapi untuk peristiwa tadi tu, nasib baik tuan kedai datang cakap baik-baik pada peniaga tu. ye, mereka datang untuk berniaga. tapi tuan kedai tu pun ada hak untuk memberi keselesaan pada customernya untuk makan dengan tenang kan?

tambah-tambah pulak kalau tempat yang kita bayar service charge. lagi lah hangin tiba-tiba tengah makan, orang datang mintak-mintak. bila aku kata kat staff situ boleh pulak kata 'kita tak boleh buat apa, kak. diorang memang main masuk je' aaargh memang wadefak lah aku bayar service charge lah gile. dah memang aku tak datang kedai tu dah..

lepas kejadian tu, aku tanya azmi kenapa selama aku makan kat kedai mohamad chan tu aku tak pernah pun diterjah orang jual sticker atau khat atau tasbih huh?

jawapan azmi senang 'sebab kedai cina...' mungkin jugak. walaupun kedai cina Islam, tapi still kedai cina..entah aku pun tak tahu. lepas tu azmi cerita pulak pengalaman dia kat kedai mamak yang mana memang mamak tu halau lah orang-orang yang masuk kedai lepas tu paksa-paksa orang beli barang ni. kedai mamak, bukan kedai melayu...tapi aku tak rasa sebab kedai bangsa apa, tapi aku rasa inisiatif tuan kedai tu jugak nak kasi bisnes baik ke tak..kalau setiap kali nasi goreng nak suap ke mulut ada orang datang nak jual kasut, memang aku pun taknak datang kedai makan tu dah sebab tuan kedai tu tak ambik peduli dengan keselesaan pelanggan...

entahlah.. aku pun tak tahu nak komen apa kat sini. aku komen tak pandai sangat, komplen pandai. tapi aku rasa, benda-benda ni patut dihentikanlah. ya, memang mereka cari rezeki halal, jual barang macam ni lebih baik dari mengemis di tepi jalan, tapi kenalah ambil kira keselesaan orang lain dan keikhlasan orang lain jugak.   orang tu tengah makan menghadap rezeki, tak baiklah kalau potong rezeki orang lain untuk kepentingan diri sendiri. paling kurang pun, kalau orang tu kata taknak, tak payahlah paksa-paksa tunggu lama-lama sampai nak makan pun fed up. ..

dah lah, lagi banyak aku tulis, lagi banyak aku merepek kat sini..

sampah

sekarang ni, aku perasan tulisan aku makin lama makin sampah. adakah ini menunjukkan bahawa aku makin dewasa? maksudnya, makin dewasa, makin kurang cerita menarik, jadi makin kurang input? okay, macam lah selama ni input sangat berguna dalam belog ini.

okaylah, bagi meneruskan sampah aku ni, aku nak tulis di sini, aku sudah tonton twilight itu. ye, yang breaking dawn tu, yang kalau pergi beli direct mesti pasti tiket habis, dan mesti beli secara online. plus, azmi mahu aku melepaskan kempunan di hati untuk tonton, walaupun ada sedikit tak sedap hati nak tengok cerita itu..

first sebab aku dah tahu jalan cerita. rindu pula zaman aku obses twilight siries. masa tu post blog semua pasal forks. haha. memoirs.

second sebab aku dah tak excited sangat dengan robsten.

dan mungkin sebab plot kali ini pasal bella pregnant in one shot? mungkin aku sensitif? mungkin aku dengki? yeah wutever.

nak pergi tonton doraemon..