Thursday, November 10, 2011

kembang


ini bunga matahari yang aku tanam dulu di post ini. ia tidaklah bunga matahari yang biasa kita tengok tu. ni spesies lain. aku letak di bawah rumah dan transfer dalam pasu besar. musim hujan seminggu dua ni membuatkan pokok ini naik. tapi bunga agak kecik, mungkin kurang nutrien. aku tak rajin nak tabur baja. sekarang dah musim panas, bunga mula kembang. 

anyway, yang lawa ada satu ni je. lagi 2 memang kecik sangat. kurus. 2 je yang survive pun. aku semai lagi 10. nanti bila dah naik tinggi, nak pindahkan kat pasu besar. hopefully naik berbunga. kalau banyak lagi cantik!

2 comments: